Categories Baschet

De neacceptat așa ceva. Partea a doua sub orice critică

În cursul serii de miercuri 20 octombrie, baschetbaliștii de la CSM U Oradea au jucat în cadrul etapei secunde a FIBA EuroCup ediția 2021-2022 în deplasare la Porto, în compania celor de la FC. Roș-albaștrii au avut o primă repriză bună în care au controlat jocul, după care surprinzător au cedat total inițiativa unei echipe mabițioase care a profitat din plin de șansa avută. În cele din urmă, organizatorii au reușit să se impună cu scorul de 75-63 (15-18, 18-20, 22-6, 20-19).

În Arena Dragao, Oradea a început extrem de mnodest meciul, 0-8, și 2-10 în fața gazdelor. Markovic și Bobe Nicolescu sunt chemați pe bancă, intră Green și Richard, jocul se schimbă radical.

Cel care dă tonul este Paliukenas cu un coș pe pătrundere și o intercepție. Green rupe panoul, egalitate la 10. Richard își arată clasa, este faultat la trei puncte, transformă doar două tentative. Bihorenii trec la câtma partidei și impun ritmul, Richard înscrie din nou de la distanță, după primele zece minute, Oradea este în avantaj. Apar din nou schimbări în tabăra oaspeților, care au unele mici probleme în faza defensivă.

Markovic înscrie după o pătrundere, portughezii ratează la celălalt panou, oaspeții ajung la +8 pe tabelă, cea mai mare diferență. Gavrilovic este blocat în momentul aruncării, Rashard Marque înscrie de la distanță. Orădenii sunt chemați la bancă pentru indicațiilșe de rigoare în timpul unui timp de odihnă. Paliukenas își domină adfversarul direct și înscrie, românii au un rimt foarte bun atât în atac cât și în apărare. Holt înscrie și transformă libera suplimentară, Oradea are zece lungimi avans, Richard de la distanțăp scutură plasa.

Așadar la pauza mare, tabela arătat 33-38. Din nou gazdele încep mult mai bine jocul, reduc din diferență, disputa este mult mai echilibrată. După o serie de ratări sub panoul gazdelor, aceștia din urmă egalează situația în clasament, 42-42. Ba mai mult, după reușita lui Charlon Kloof trec în avantaj. Oradea nu se regăsește în meci, a cedat mult prea repede inițiativa, pe contră portughezii fac legea.

Un nou timp de odihnă solicitat de ai noștrii care fac doar figurație în fața unei echipe parcă renăscută după pauză, cu largul concurs al lui Nicolescu & co. Incredibil, sfertul se termină cu scorul de 22-6. Mai sunt de jucat 10 minute, gazdele al +11 pe tabelă. Deși și-au propus să recupereze cât mai repede diferența pe tabelă, Oradea primește mult prea ușor puncte de la distanță.

Porto profită, înscrie din nou și ajung la +13, cea mai mare diferență. Nicolescu își arată limitele, ratează o liberă iar la faza următoare faultează de la distanță. Este depășit total, Rashard Marque Odomes înscrie, iar soarta meciului era deja decisă. Această echipă bihoreană are fluctuații de necrezut. Îb prima parte au practicat un joc bun, în partea a doua s-au prăbușit pur și simplu, în condiții greu de explicat.

Nimeni nu se gândea la acest dezastru după pauză. Așadar punct final al unei partide cu două reprize diametral opuse, în care Oradea primește din nou peste 70 puncte de aici și nemulțumirea atrasă de această înfrângere. Daor printr-un joc al rezultatelor și un noroc chiar, bihorenii ami pot spera la posibile șanse de a se califica în faza următoare. Cei mai buni martactori ai partidei din tabăra vizitatorilor au fost Green 30, Paliukenas 6.

About Author