Categories Tenis

Șteianca Irina Bara scrie o pagină magică în tenisul românesc

Perechea româno-georgiană Irina Bara/Ekaterine Gorgodze a câştigat titlul în proba de dublu a turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de 235.238 de dolari, duminică, după 4-6, 6-1, 11-9 în finala cu cuplul Aleksandra Krunic (Serbia)/Lesley Pattinama Kerkhove (Olanda).

Bara şi Gorgodze au obţinut primul titlu WTA din carierele lor (simplu sau dublu), câştigând într-o oră şi 20 de minute în faţa favoritelor numărul doi.

Primul set a început cu două break-uri, dar a fost foarte echilibrat, cu trei ghemuri câştigate pe punct decisiv, inclusiv cel care a adus victoria perechii Krunic/Pattinama Kerkhove, cu 6-4. În actul secund, Bara şi Gorgodze au dominat clar jocul şi s-a impus cu 6-1.

În super tiebreak, Krunic şi Pattinama Kerkhove au început mai bine, au avut 3-1 şi 4-2, dar jocul s-a echilibrat şi s-a mers cap la cap până la final. Krunic şi Pattinama Kerkhove au avut două servicii la 8-7, dar le-au pierdut pe ambele, astfel că Bara şi partenera sa au beneficiat de prima minge de meci, pe care nu au reuşit să o fructifice. În cele din urmă Bara şi Gorgodze au obţinut victoria, 11-9, după un punct obţinut de Bara şi o greşeală făcută de Krunic.

Bara şi Gorgodze s-au ales cu un cec de 10.300 de dolari şi 280 de puncte WTA la dublu. Finalistele au fost recompensate cu 6.000 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Perechea româno-georgiană a trecut în primul tur de cuplul german Mona Barthel/Anna-Lena Friedsam, cu 7-5, 6-2, în sferturi au câştigat cu 7-5, 6-3 în faţa rusoaicelor Alena Fomina/Ekaterina Iaşina, iar în semifinale le-au învins pe româncele Irina Begu/Andreea Mitu cu 6-3, 2-6, 10-7.

About Author