Italia sau Portugalia, o necunoscută interesantă

Italia, campioana europeană en titre, ar putea avea ca adversar Portugalia lui Cristiano Ronaldo în barajele pentru Cupa Mondială de fotbal 2022, a decis vineri tragerea la sorţi efectuată la sediul FIFA de la Zurich.

Italia şi Portugalia se vor întâlni pe 29 martie dacă vor trece de semifinalele barajului, unde vor avea ca adversare pe 24 martie, pe teren propriu, Macedonia de Nord, respectiv Turcia.

Italia va juca la baraj după ce s-a clasat pe locul al doilea în Grupa C, la două puncte de primul loc ocupat de Elveţia. Portugalia a încheiat pe locul 2 o grupă câştigată de Serbia.

Portugalia are însă un uşor avantaj faţă de Italia, fiindcă dacă va trece de Turcia, echipa lui Cristiano Ronaldo va fi gazdă în finala barajului, notează AFP.

Italia resimte şi acum traumatismul din urmă cu patru ani, când a ratat prezenţa la CM din Rusia, fiind eliminată de Suedia într-un baraj care se disputa atunci în alt format, în două manşe (0-1, 0-0).

Cele douăsprezece participante sunt împărţite în trei mini-turnee cu patru echipe, cu semifinale şi finale într-o singură manşă. Câştigătoarele fiecărei căi (A, B şi C, în limbajul UEFA) se vor califica la Cupa Mondială.

Fiecare semifinală opune o echipă din prima urnă uneia din urna a doua. Ea are loc pe terenul echipei din prima urnă, pe 24 martie.

Pe 29 martie, învingătoarea semifinalei Scoţia – Ucraina va întâlni câştigătoarea meciului Ţara Galilor – Austria, iar câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia se va duela pentru un loc la Cupa Mondială cu învingătoarea partidei Suedia – Cehia.

Câştigătoarea semifinalei Rusia – Polonia va fi gazdă în finala barajului, la fel ca şi câştigătoarea semifinalei Ţara Galilor – Austria.

About Author