Când ideile trăsnite te transformă în ridicol

S-a încheiat o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă. Nu înțeleg de ce așteptările noastre au fost din nou mari când noi de fapt nicinu contăm într-o astfel de competiție. Trebuie să mai treacă două sau trei vieți să ne vedem lungul nasului.

Șeful COSR, Mihai Covaliu, vrea să începem o colaborare cu Norvegia, ca să ne îmbunătățim rezultatele la disciplinele sportive de iarnă. ”Trebuie să învăţăm de la cei mai buni, trebuie să muncim mult mai mult şi să ne evaluăm corect şansele în momentul în care stabilim obiective, mai ales că aici e vorba de sutimi de secundă, de zecimi de secundă”, a declarat Covaliu. N-ar fi mai bine să construim niște patinoare, niște pârtii, niște piste de bob, sanie, biatlon, măcar o arenă de patinaj viteză? Să ne concentrăm pe 2-3 discipline, ca să nu mai facem turism olimpic? Și să nu mai visăm la Norvegia, balaurul planetar al sporturilor de iarnă, ci la alte țări, mai accesibile? Că noi suntem în paleoliticul acestor sporturi, ca Etiopia, Cipru, Tailanda, Cuba.
P.S. Ungaria a mers la Beijing cu 14 competitori, la 5 sporturi. A luat o medalie de aur și două de bronz, grație celor doi frați, Shaoang Liu și Shaolin Sandor Liu, cu tată chinez și mamă unguroaică. Cu alte cuvinte Mihai covaliu trebuie să bea un pahar de apă șio să revină cu picioarele pe pământ, să nu viseze la cai verzi pe pereți și să fie mult mai echilibrat. Când România va câștiga o medalie la JO de iarbă, atunci vom umbla doar în clăpari și pe schiuri. Adică NICIODATĂ. Povești de adormit copii suntem sătui iar de idei trăznite că mergem în Norvegia să învățăm de la cei buni, mai taie bre din ele. Ești depășit total. Aceste lucruri nu se fac într-un cliclu, dpouă ci e vorba de zeci de ani cu investiții constante. natura umană a românului nu are capacitatea de a crea ceva valoric în sporturi de iarnă. Chair așa greu este de înțeles, sau unui conducător îi place să se facă de râs cu astfel de propuneri…

About Author