Categories Handbal

Studentele orădence umilite de o echipă de junioare


CNOPJ Baia Mare – CSU Oradea 38-31 (19-11)
CNOPJ Baia Mare a obținut cea de-a 7 victorie în campionat, după un meci pe care l-a dominat cap-coadă în fața studentelor de la CSU Oradea.
Alisia Boiciuc în mare formă, cu poftă de joc și eficiență la coordonare și în atac l-a exasperat pe antrenorul oaspetelor obligându-l pe acesta să-i pună „paznic” minute bune din meci, în speranța că-i va mai domoli elanul. Degeaba, Alisia și-a văzut de joc intrând deseori în combinații, marcând gol după gol și impulsionându-și colegele. Foarte bună și evoluția celor două portărițe, Diana Neagu și Szakacs Anamaria (fiecare a apărat câte-o repriză) care au reușit, prin paradele lor, să descurajeze și să le scoată „din mână” jucătoarele adverse.
Merită evidențiată și prestația Sorinei Brîndușa, decisivă în unele momente ale jocului, Mariei Lazea, Denisei Romaniuc, Mihaelei Rusneac sau Alexandrei Pop.
Un moment „bizar” s-a petrecut la începutul reprizei a doua, în minutul 33 când, în urma unui fault arbitri au indicat aruncare de la 7 metri și eliminare la echipa orădeană. Si, cum echipa din Oradea mai avea o jucătoare eliminată, urma să joace cu 4 jucătoare de câmp. În acel moment, antrenorul oaspetelor, Sebastian Constantin Tudor, fără nicio justificare a retras echipa de pe teren trimițând-o la vestiar spre uluiala tuturor celor prezenți. Dar, surpriză, după circa un minut și jumătate orădencele au revenit pe teren ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Arbitri i-au arătat antrenorului orădean cartonașul roșu, dublat de cel albastru și l-au trimis în tribună. Sebastian Tudor s-a conformat fără să comenteze și a parasit zona iar jocul a continuat.
La partidă au asistat și conducătorii Minaurului, Liviu Bala și Daniel Kotecz și deasemenea și selecționerul echipei Naționale a Turciei, antrenorul Costică Buceschi.
CNOPJ Baia Mare:
Diana Neagu 11 intervenții, Szakacs Anamaria 8 intervenții-portari, Alisia Boiciuc 13, Sorina Brîndușa 7, Denisa Romaniuc 4, Maria Cristina Lazea 4, Alexandra Pop 3, Mihaela Rusneac 3, Cristina Danciu 2, Taisia Turdeanu 2, Selena Stăvariu, Daria Utan.
Jucătoare prezente pe bancă dar neutilizate fiind accidentate sau în refacere: Denisa Rușcal, Loredana Șeulean, Maria Groșan, Maia Postelnicu.
Antrenori: Simona Maior-Pașca, Bogdan Mihai, Claudia Cetățeanu. Kinetoterapeut: Diana Bumb.
Etapa viitoare: duminică 3 aprilie, CNOPJ se va deplasa la Târgu Jiu, unde va întâlni liderul (neînvins) și principala favorită la promovare, echipa CSM din localitate.

Preluare: https://www.facebook.com/CNOPJ-BAIA-MARE-370402680478162

About Author