Categories Baschet

Noii veniți au nevoie de timp pentru integrare

CSM CSU Oradea a învins DEAC Debrecen, scor 77-74, la ultimul meci de verificare premergător startului oficial al sezonului competițional 2022/23. Roș-albaștrii au disputat acest meci la Sala Polivalentă Oradea Arena, în cursul serii de sâmbătă (24.09).

Partida a demarat cu Neal, Năstruț, Richard, Tarolis și Ogden. Antrenorul Cristian Achim a optat să joace conform regulamentului din Cupa României, utilizând un jucător U23 pe tot parcursul jocului. Astfel, în absența lui Enzo Vescan, bihorenii au jucat cu Luca Năstruț, Marian Schmidt și Raul Mureșan. Toți trei au punctat pentru CSM încă din prima repriză.

Roș-albaștrii s-au instalat la conducere și au construit un avantaj semnificativ pe parcursul primelor minute de joc în condițiile inspirației lui Tarolis la finalizare. CSM-ul s-a menținut în avantaj, desprinzându-se la 25-15 după zece minute de joc.

Sfertul al 2-lea a consemnat revirimentul maghiarilor. Aceștia au fost mai concentrați și au evitat erorile din jocul de construcție. Oradea a intrat devreme în penalizare și în aceste condiții nivelul de intensitate defensivă a scăzut. CSM-ul a rotit trei jucători la poziția 5, Mark Ogden stabilind scorul la jumătatea partidei cu o aruncare de trei puncte transformată. Astfel, gazdele au plecat în avantaj de cinci puncte la vestiare, scor 44-39.

Ogden și Tarolis, cei mai productivi jucători ai echipei la finalizare, au comis a 3-a greșeală personală fiecare în deschiderea reprizei a 2-a. CSM-ul a întâmpinat mari dificultăți în defensivă, oaspeții reușind să preia conducerea pe la jumătatea sfertului 3, scor 53-54. Echilibrul s-a păstrat pe tabela de marcaj, amfitrionii irosind șansa egalării înaintea ultimei pauze. Debrecen conducea cu scorul de 62-60 la intrarea în secvența decisivă.

Ofensiva CSM-ului a fost extrem de modestă în debutul secvenței decisive. Oradea nu a punctat în primele două minute, iar apoi a găsit ținta de la linia de pedeapsă, însă Debrecen s-a desprins la nouă puncte spre jumătatea sfertului 4. Carter, Năstruț și Richard au găsit ținta de la mare distanță, egalând situația la 71. CSM-ul a venit în avantaj prin același Kris, iar Carter și Ogden și-au adus aportul pe finalul partidei. Maghiarii au stabilit rezultatul final de la linia de pedeapsă.

Justin Carter a totalizat 16 puncte, 9 recuperări, 3 intercepții, Mark Ogden a adăugat 15 puncte, 8 recuperări, iar Donatas Tarolis a terminat cu 11 puncte, 4 recuperări pentru CSM CSU Oradea. În replică, Djordje Drenovac a reușit 23 puncte, 9 recuperări, iar Duane Scott a adăugat 20 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

CSM CSU Oradea urmează să se deplaseze la Ploiești, acolo unde la finele săptămânii următoare va disputa două meciuri în cadrul turneului de calificare contând pentru Cupa României. Adversari vor fi CSM Petrolul din localitate și FC Argeș Pitești.

About Author