Oradea gazdă primitoare pentru Superliga de șah

Hotelul Continental din Oradea a fost gazda Superligii României la șah, cea mai importantă competiție inter-cluburi a sportului minții din țara noastră. Managerul evenimentului, extrem de implicat, a fost maestrul FIDE, orădeanul Dan Raț.

7 echipe feminine și 10 masculine s-au luptat pentru medalii, fiind prezenți la tabla de joc cei mai puternici sportivi ai țării noastre printre care Dieter Nisipeanu, Bogdan Deac, Mircea Pârligras, Vladislav Nevednichy, Szabo Gergely, Vlad Jianu, Lucian Miron sau Irina Bulmaga, Corina Peptan, Raluca Zgîrcea, precum și mai mulți mari maeștri străini din Ungaria, Ucraina, Franța, Georgia, Turcia și Rusia.

La premiere a fost prezent edilul municipiului Oradea, Florin Birta care a adresat un salut campionilor prezenți în urbea de pe Crișul Repede și a promis că alături de inimosul Dan Cartis să pună umărul la creerea unei echipe de șah competitive a orașului.

Bărbatul bănuit că ar fi condus unul dintre autoturismele implicate în accidentul rutier cu fugă, din Pasajul Magheru, a fost reținut de polițiștii bihoreni

CSU ASE Superbet la feminin dar și la masculin s-au încoronat campioane naționale pe echipe. Podiumul a fost completat de către Vados Arad și Politehnica Iași în competiția băieților, la fete argintul și bronzul mergând la Arnia Chess IT și Politehnica Iași.

Trofeele și medaliile au fost înmânate de Ligia Oală, directorul Cancelariei Prefecturii Bihor.

Pentru arbitrul orădean, prof dr Fleisz János a fost la ultima delegare în șahul profesionist, unde a fost implicat câteva decenii bune.

Turneul a beneficiat de o transmisie LIVE zilnică (de aproximativ 5 ore) pe Facebook, Youtube și Twitch, dar și de un studio dedicat atât comentariilor în timp real cât și interviurilor de la finalul partidelor, „gazda” permanentă fiind orădeanca Maria Ursente, maestră FIDE.

About Author