Categories Baschet

Primul obiectiv îndeplinit

Duminică 2 octombrie, CSM CSU Oradea a învins FC Argeș Pitești, scor 97-79, într-un meci contând pentru Grupa A din faza preliminară a Cupei României la baschet masculin – ediția 2022/23. Partida a avut loc duminică (02.10), la Sala Olimpia din Ploiești. În urma acestui rezultat roș-albaștrii s-au calificat la turneul final al competiției.

Partida a demarat cu Neal, Richard, Năstruț, Tarolis și Ogden. Jocul a fost extrem de cursiv, formația argeșeană fiind adeptă a unui joc ritmat cu numeroase acțiuni purtate în mare viteză. CSM-ul a răspuns acestei provocări, având o prestație remarcabilă în faza de atac pe parcursul primelor zece minute de joc. Kris Richard s-a evidențiat de mai multe ori la finalizare, alături de Donatas Tarolis și Justin Carter. Astfel, formația antrenată de Cristian Achim a terminat primul sfert în avantaj, scor 29-24.

Debutul secvenței a 2-a a fost favorabil roș-albaștrilor. Aceștia s-au desprins la zece puncte pe tabela de marcaj, scor 36-26. Formația din Pitești, antrenată de Milan Mitrovic, ce are în componență trei foști campioni ai României în uniforma CSM Oradea, a reacționat, oferind o replică solidă. Apărarea orădeană a avut câteva momente solide. Repriza s-a încheiat cu un coș de două puncte, după recuperare ofensivă, în contul echipei argeșene. CSM-ul avea un avantaj de șapte puncte jumătatea meciului, scor 51-44.

Repriza secundă a fost controlată de elevii lui Cristian Achim. Aceștia au avut o dispoziție foarte bună de joc, găsind soluții să mențină un avantaj important până la finalul confruntării. Cu toate că Neal și Tarolis au comis a 3-a greșeală personală fiecare în primele minute din sfertul al 3-lea, fiind retrași pe bancă, CSM-ul a beneficiat de contribuții consistente în ambele faze ale jocului din partea celorlalți jucători, Nikola Markovic și Kris Richard ridicându-se la nivelul așteptărilor. La capătul acestei perioade de joc scorul era de 75-56.

Formația din Pitești a avut probleme la linia de pedeapsă, în timp de Oradea a avut un plus la mai toate capitolele. O încercare de revenire a alb-violeților a fost dejucată de Marian Schmidt, autor a două coșuri importante în sfertul decisiv. Finalul partidei a fost controlat de orădeni, aceștia reușind să câștige partida și implicit să se califice mai departe în această competiție.

Justin Carter a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive, Mark Ogden a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții, Kris Richard a avut 15 puncte, 4 recuperări fără să mai joace în sfertul 4, Marian Schmidt a reușit 10 puncte, iar Donatas Tarolis a terminat cu 10 puncte, 4 recuperări, fără să fie trimis în teren pe parcursul ultimelor 15 minute de joc. Mihai Măciucă a totalizat 18 puncte pentru echipa din Pitești.

Tudor Gheorghe și Enzo Vescan, accidentați, au absentat la acest turneu din angrenajul echipei.

About Author