Categories Tenis

Liderul mondial de nerecunoscut in turul secund la Sydney

sioSimona Halep (foto, 1 Wta), a început sezonul 2019 Wta cu o înfrângere dureroasa in turul doi al turneului australian de la Sydney.Sportiva din Constanța a fost învinsă in turul doi al turneului de verdugul jucătoarei Jelena Ostapenko.

Revenită pe teren după accidentarea suferită la spate, și fără antrenor oficial, Halep a intrat pe teren cu gândul la prima victorie al anului. Din păcate Constanteanca a fost învinsa de Ashleigh Barty (15 Wta), in două seturi scor : 4-6, 4-6.

Pe o vreme vântoasă, dar caldă (27 de grade Celsius), Simona Halep a jucat primul meci după o pauză de peste trei luni, cauzată de accidentarea suferită la spate. Examenul la care a fost supusă jucătoarea română la debutul ei în 2019 a fost unul dificil, poate prea dificil pentru stadiul actual de condiţie fizică al Simonei Halep.

Ashleigh Barty a fost prima care a pus break-ul pe tabelă, la scorul de 2-1 pentru ea. Halep a răspuns cu rebreak şi a egalat apoi situaţia, la 3.

Liderul WTA a avut o bună oportunitate de desprindere la scorul de 4-4, când a condus cu 40-0 pe serviciul australiencei.A ratat toate cele trei mingi de break, iar Barty a fructificat ulterior prima ei minge de set, pe servicul româncei, şi s-a impus cu scorul de 6-4, după 41 de minute de joc. A fost primul set câştigat de Barty în faţa Simonei, după două înfrângeri cu 0-2, în întâlnirile directe.

În setul al doiela, Simona Halep a avut posibilitatea de a face break, la 2-2, conducând cu 40-15. A ratat ambele mingi, dar nu a mai făcut-o la 3-3. Din nefericire, ea nu a consolidat break-ul, ratând o minge de 5-3, iar scorul a devenit egal, 4-4. Australianca a mai salvat două mingi de break în ghemul următor şi a revenit la conducere, 5-4. După încă un break, ea a închis meciul, cu 6-4, 6-4, într-o oră şi 27 de minute de joc.

Pentru prezenţa la Sydney, Halep va primi 11.620 de dolari şi 55 de puncte WTA. Pentru jucătoarea română urmează Australian Open, unde are de apărat finala din 2018.

About Author