Categories Alte sporturi

Sportivi din 16 tari la startul CE Winter Triathlon

romaFederația Română de Triatlon anunță că aproximativ 200 de sportivi din 16 țări vor veni în România, pentru a participa la ediția din 2019 a Campionatelor Europene de Winter Triathlon ce va avea loc, în premieră, la Cheile Grădiștei, în 22-24 februarie.
“Am intrat în 2019, an de referință pentru triatlonul românesc și pentru România ca țară organizatoare a unora dintre cele mai importante competiții, la nivel mondial. Anul acesta, medaliile importante din triatlonul European se decernează în România. După ce am găzduit, în 2018, Campionatele Mondiale de Winter Triathlon, forul European ETU ne acordă și organizarea unei noi competiții de prim rang în calendarul international, Campionatele Europene de Winter Triathlon. Astfel, sportivii din toate țările europene care au loturi competitive vor concura, în februarie, la Cheile Grădiștei”, a declarat Peter Klosz, Președintele Federației Române de Triatlon.
În cadrul unui concurs de Winter Triatlon, unul dintre cele mai noi evenimente din calendarul internațional, sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de Mountain Bike tot pe zăpadă și fac și 12 kilometri de schi fond. Informații complete despre eveniment sunt disponibile pe pagina www.wintertriathlon.ro.
Un grup important, de aproximativ 500 de sportivi, antrenori, staff și oficiali europeni va fi prezent la competiția de la Cheile Grădiștei.
România va fi reprezentată, în cadrul competiției, de un lot de peste 10 sportivi ce vor concura la categoriile Elite și Juniori, cărora li se vor alătura și 50 de sportivi amatori.
Lotul național țintește peste 3 medalii în cadrul competiției, iar categoriile creditate cu cele mai mari șanse sunt: Feminin U23, Ștafetă Mixtă Elite, Juniori și Paratriatlon.
România va organiza anul acesta, într-o nouă premieră pentru sportul românesc, și Campionatele Europene de Triatlon Multisport, la Tîrgu Mureș.
Fondată în 2012, Federatia Română de Triatlon, al cărei sponsor oficial este Enel România, are ca obiectiv creșterea adopției disciplinelor sportive gestionate în rândul sportivilor și a performanțelor sportivilor români ce fac parte din loturile naționale. Mai multe informatii despre Federație, activitate și sportivi sunt disponibile la www.frtri.ro.

About Author