Categories Fotbal

Razvan Burleanu nu are cum sa se opuna evolutiei!!!

burlePrezent în urmă cu ceva timp la Oradea, Răzvan Burleanu președintele Federației Române de Fotbal, era foarte vehement când s-a vorbit despre arbitrajul video. Atunci la întrebarea subsemnatului, dacă e pregătită Liga 1 pentru un astfel de sistem, Burleanu răspundea că nu se pune problema în următorii ani. Prioritare sunt condițiile organizatorice, centrele de copii și juniori, fotbalul feminin, etc.

Din păcate pentru el, a venit și concluzia contradictorie, tot a lui.  Răzvan Burleanu (foto), a afirmat, luni, într-o conferinţă de presă, că din momentul în care Liga Profesionistă de Fotbal va anunţa că a găsit finanţarea în 6-8 luni sistemul VAR va putea fi implementat la nivelul Ligii I.
“Aspectul cel mai important este legat de partea financiară, liga trebuie să găsească resursele financiare iar noi să investim în partea de resurse umane, ceea ce am început deja. Doar costul de tehnologie plasează costurile în jurul la 700.000 de euro pe an pentru implementare, doar pentru tehnologie, la care se adaugă costurile cu arbitrii care vor asigura asistenţa video. Acest cost a mai scăzut. Pasul următor este ca noi să finalizăm dialogul pe care îl avem cu furnizorul numărul unu care furnizează şi pentru Liga Campionilor şi apoi să discutăm şi cu alţii, apoi să intrăm în dialog cu televiziunile, după care urmează partea de pregătire a arbitrilor care vor fi implicaţi, iar LPF să găsească componenta financiară pentru a acoperi aceste costuri. Când LPF va găsi aceste fonduri în şase opt-luni FRF fi va fi gata pentru implementare”, a spus Burleanu.

Oficialul FRF a precizat că în cadrul Comitetului Executiv s-a luat decizia înlocuirii lui Patriţiu Abrudan, cu Augustus Constantin, în corpul de observatori de arbitri internaţionali: “Un alt subiect a fost legat de observatorii de arbitri la nivel internaţional. Avem câteva noutăţi, Teodora Albon, care a fost promovată ca observator la fotbal feminin, la futsal Bogdan Sorescu şi la fotbal avem o modificare, Patriţiu Abrudan a fost înlocuit cu Augustus Constantin”.

About Author