Categories Fotbal

500 de zile pana la startul Campionatului European din 2020

burleÎntr-o conferință de presă desfășurată marţi, 29 ianuarie, Federația Română de Fotbal a marcat faptul că mai sunt 500 de zile până când UEFA EURO 2020 va ajunge la București. Cu acest prilej, s-a lansat și campania de informare pentru recrutarea voluntarilor necesari la Turneul Final al EURO.

Peste 500 de zile, timp de o lună, efervescența unui turneu final va cuprinde concomitent 12 țări și va oferi experiențe unice fanilor fotbalului, la magnitudini pe care aceștia nu le-au mai cunoscut până acum. Va fi pentru prima oară când harta fotbalului va fi de fapt harta Europei. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a prezentat și simbolistica acestui turneu final, care este puntea de legătură între suporterii fotbalului. ”Bucureștiul are această șansă să intre în marea comunitate care unește Bilbao cu St. Petersburg și Baku cu Londra. Este o șansă pe care alte domenii ale societății nu ne-au oferit-o încă la nivel de participare a cetățenilor”, a spus Burleanu.

Florin Șari, liderul structurii FRF de organizare a EURO 2020 la București, a prezentat mecanismul pregătirilor meciurilor de la București și stadiul îndeplinirii obligațiilor asumate de FRF: ”Dosarul de candidatură cuprinde 19 direcții de acțiune pentru pregătirea EURO, care acoperă chestiuni logistice, de infrastructură, de legislație, sportive și de educație. Dintre acestea 19 o singură direcție este exclusiv în gestiunea FRF. Avem 8 obiective de îndeplinit în chestiuni de programe fotbalistice, promovare, educație. Am îndeplinit până acum 6 dintre aceste obiective”.

Începând de astăzi, FRF a demarat și campania de informare privind programul de voluntariat care se va derula la București cu prilejul EURO 2020. Diana Pirciu, Manager Voluntari, a explicat cum va debuta acest program: ”Pornim de la nucleul de voluntari pe care îi avem deja la FRF în structura «Team behind the team/Echipa din spatele echipei», de aproximativ 100 de voluntari. Totodată ne bazăm pe tinerii care au participat la programul nostru «Youth Council», program de educație managerial-sportivă premiat și de UEFA la nivel european”.

Necesarul de voluntari pentru partidele de la București este de peste 1000, așa că FRF va derula campanii de promovare și informare în mediile tinerilor români, din școli, universități și nu numai. Procedura de înscriere în programul Voluntari EURO 2020 va fi deschisă de către UEFA la începutul verii 2019. Până atunci, cei interesați vor găsi informații premergătoare pe noua secțiune dedicată voluntarilor de pe website-ul FRF, la adresa FRF.ro/Voluntari, secțiune lansată tot astăzi.

Să ne bucurăm împreună de un turneu unic, în care cel mai bun fotbal este adus mai aproape de suporteri!
Ediția din 2020 a Campionatului European de fotbal celebrează 60 de ani de la prima ediție și are un format special, de sărbătoare europeană. Pentru prima oara, Turneul final se va derula în 12 țări, ridicând cererea de bilete de meci la 3 milioane. Față de ediția din 2016, vor fi mai mult cu 500.000 de bilete vândute. Primul milon de bilete vor fi puse în vânzare de către UEFA cu un an înaintea turneului, în iunie 2019.

Totodată, interesul deosebit pentru EURO 2020 se reflectă într-o audiență TV estimată la 5 miliarde de telespectatori.

Există și o simbolistică a acestui turneu final. Fiecare oraș gazdă are un pod emblematic, astfel încât podurile Europei unite vor face legătura între suporterii fotbalului. Simbolul Bucureștiului este Podul Basarab.

UEFA EURO 2020 va oferi suporterilor experiențe deosebite față de alte ediții. În afară de faptul că urmăresc meciuri de fotbal excelente, suporterii care vin la UEFA EURO se vor bucura de atmosfera de sărbătoare din jurul turneului şi vor intra în contact cu ambianţa şi cultura oraşelor gazdă. Fiecare dintre acestea va organiza festivaluri ale fotbalului în locuri special amenajate.

Bucureștiul va găzdui patru partide ale EURO 2020, trei în grupa C și o optime de finală. Astfel, pe Arena Națională sunt programate EURO-meciuri pe 14, 18, 22 și 29 iunie 2020. Dacă se califică, naționala României va juca cel puțin două partide la București. Pe timpul turneului va fi organizat un Fan Zone în Piața Constituției și pe Bulevardul Unirii.
Mai multe informații despre EURO 2020 la București găsiți pe website-ul FRF, la pagina dedicată FRF.ro/EURO-2020.

About Author