Categories Baschet

Campioana cedeaza la mare lupta pe malul Somesului

rsz_clujCampioanele ultimelor trei seazone în baschetul masculin românesc s-au întâlnit duminică 10 februarie în noua sală a sporturilor din Cluj-Napoca. U BT din localitate a primit vizita rivalilor de la CSM U Oradea, într-un duel inegal la prima vedere. Cu mari probleme de efectiv, cu o rotație limitată, dar fără nicio presiune a rezultatului, Oradea a fost aproape de un succes pe malul Someșului. Dykes & Co. s-au impus în cele din urmă la limită scor 73-71 (17-18, 19-11, 20-24, 17-8).

Prima posesie a aparținut orădenilor, Nicolescu înscriind primele puncte. Torok din zero grade ratează, înscrie Dykess cu om pe el. Valeika din aproiere punctează, Torok căpăcit, Dorsey din zero grade scutură plasa. Se rtează foarte mult din situații favorabile, coordonatorul gazdelor face diferența. Nicolescu își duce echipa în avantaj, Rasic egalează situația.

La rampă iese reușita lui Richard cu care campioana României ajunge din nou în avantaj.
Mureșan este primul marcator al sfertului secund, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Dykes de la distanță punctează, clujenii trec la cârma partidei. Pasalic singur, singurel ratează, la celălalt panou Dykes nu stă pe gânduri și mărește diferența, Rasic o face și el, Richard pătrunde individual finalizând perfect, Cristian Silvășan solicită timp de odihnă. Mureșan combină perfect cu Dykes, timp de odihnă al antrenorului orădean.

Tony Bernard Easley Jr rupe coșul, Richard aruncă total aiurea. Tot el din zero grade cu mult curaj înscrie din zero grade, cu 39 secund eînainte de pauză, un nou timp de odihnă solicitat de alb-negrii. Dykes aruncă scurt, Richard aruncă slab, Lazar recuperează și singur cu panoul, ratează. Așadar, pauză, Clujul în avantaj după primele 20 minute.
Watson înscrie de două ori pentru roș-albaștrii, Dorsey se face și el remarcat, orădeanul Torok care joacă pentru clujeni, punctează de la distanță.

Achim solicită din nou timp de odihnă. Din păcate, organizatorii au +10 pe tabelă, iar diferența crește. Zekovic revenit și el, încearcă să-și ajute echipa iar de la libere, Valeika este exact. Nicolescu de la distanță, readuce Oradea în joc, iar prima greșeală a vizitatorilor vine abia după șase minute.

Asta spune totul despre apărarea lor. Reljic este faultat grosolan de Dykes arbitrii nu au curaj să penalizeze jucătorul gazdelor, Reljic înscrie doar o liberă. Watson punctează decisiv, Oradea vine la doar o posesie în spatele clujenilor, timp de odihnă solicitat de Cristian Silvășan. Calnicenco faultat pe final de atac, și tot el, pe final de sfert ratează aruncarea decisivă.
Dorsey deschide ultimul sfert cu o aruncare de la distanță, replice vine pe mâna lui Watson. Din păcate pentru ei, campionii nu profită de nenumăratele aruncări deschise și la ratează. Rotația organizatorilor nu este cea mai revelantă, de acest aspect nu profită Oradea. Richard strânge scorul, 61-60, bihorenii încep să spere, la celălalt panou, Washburn rupe panoul.

Acesta din urmă transformă libera suplimentară, gazdele la +4 pe tabelă. Watson este mult mai rapid decât Torok, Richard din zero grade înscrie, un coș deosebit, campionii trec în avantaj. Din păcate, Watson liber ratează, timp de odihnă Oradea. Calnicenco duce formația gazdă la +1, mai sunt de jucat 100 secunde. Richard este de neoprit, înscrie din nou de la distanță!!! Final tensionat, Dykes ratează dank-ul, ajunge la linia de libere.

Înscrie prima, dar o ratează pe a doua. Comform posesiei alternative, Oradea păstrează cu noroc posesia.

70 secunde de joc. Watson blocat, pe contră Dykes înscrie după o pătrundere individuală. 71-70. Richard la linia de libere, ratează prima, dar o înscrie pe a doua.

Timp de odihnă solicitat de Mihai Silvășan, mai sunt de jucat 28 secunde, scor 71-71. Cu șase secunde înainte de final, Dykes înscrie moment în care Achim solicită timp de odihnă. 73-71. Watson repune pentru Richard, aruncare de la distanță… ratată, Dykes recuperează și se termină jocul.

Cu alte cuvinte, echipa mai matură în momentele importante ale jocului a avut câștig de cauză. Cei mai buni jucători ai partidei au fost Dykes 19 puncte, Dorsey 17 de la învingători respectiv Richard 24, Watson 24. Pentru trei săptămâni se va întrerupe campionatul datorită unei acțiuni a echipai naționale.

About Author