Lucruri stiute sau mai putin despre CE Indoor de la Glasgow

Poland's Marcin Lewandowski (L), Spain's Jesus Gomez (C) and Norway's Jakob Ingebrigtsen compete in the mens 1500m final at the 2019 European Athletics Indoor Championships in Glasgow on March 3, 2019. (Photo by Ben STANSALL / AFP)        (Photo credit should read BEN STANSALL/AFP/Getty Images)

De puțin timp s-a încheiat o nouă ediție a Campionatelor Europene Indoor de atletism în sală. O ediție desfășurată la Glasgow cu multe premiere la care s-au vândut peste 13 000 de bilete.

Referitor la participarea românilor, nu sunt multe de spus. Cel mai bun rezultat al delegației noastre l-a realizat Alina Rotaru, locul cinci la săritura în lungime.

Țara noastră a fost singura cu doi reprezentați în finală.

Proba a fost câștigată de o imensă săritoare Ivana Spanovic dublă campioană, cu jumătate de metru în plus față de româncă.

Claudia Bococea a venit a șaptea în finala la 1 500 m, o performanță interesantă și nimic mai mult.

Din păcate unii au făcut turism în Scoția.

Andreea Pănțuroiu cu a șaptea performanță mondială la triplusalt s-a accidentat la ultimul antrenament. Asta e varianta oficială, de necombătut. Nu a mai concurat, dacă suntem suspicioși, oare de ce… Andrei Gag a concurat accidentat la spate, nu a trecut de calificări.

Andreea (24 de ani), campioană europeană de tineret în 2017 și participantă la JO din 2016, este antrenată de Mihaela Nicoară… Pentru prima dată în istorie s-a cântat imnul Ciprului, într-o probă în care culmea a câștigat un sârb naturalizat. De asemenea Norvegia a luat prima medalie la semifond printr-un sportiv de doar 18 ani, care anul trecut a devenit dublu campion european în aer liber…

La noi la 18 ani este încă tânăr, în alte părți e deja o confirmare. Sprinterii au apărut de nicăeri, un slovac și o poloneză câștigând cursa de 60 m. Mai rar așa ceva.

Țările puternic dezvoltate Marea Britanie, Franța sau Germania nu au fost de nebutut. De asemenea multiplele campioane din Rusia au lipsit fiind suspendate.

Una dintre neplăcerile zilelor a fost tendița de a urmări întrecerea pe un canal de sport, cu vechi statute. Nu mai îi scriem numele. În prima oră, au fost fără exagerare 5 sau chiar 6 reclame de câteva minute bune.

Când erau în direct, regizorul extrem de ”inspirat” transmitea ori festivitate ori prezentarea concurenților. În rest reclame, la diferite competiții…Ca de obicei internetul a salvat situația, unde nu existe nicio întrerupere, doar că sunt mai multe probe simultan. Despre bihoreni sau orădeni, povești de adormit copii.

Nici nu putem visa la așa ceva. Când sunt juniori, toți sunt speranțe, nu a mai fost altul ca el, și tot așa. Când ajung la tineret deja sunt o amintire plăcută iar la seniori deja lucrează în Anglia sau Germania. Va mai curge multă apă pe Crișul Repede până când antrenorii se vor hotărî să spună adevărul. Sau mai bine spus să nu se ascundă în spatele unor MINCIUNI la nesfîrșit.

About Author