Categories Fotbal

Steianul Vasile Sin, la cursul de antrenori pentru portari Licenta B

vasiMarți, 5 martie, la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia a început al patrulea modul de pregătire pentru obținerea Licenței Naționale B pentru portari.

17 foști portari s-au înscris la Școala Federală de Antrenori din cadrul FRF pentru obținerea licenței care le conferă dreptul de a fi antrenori specializați în pregătirea goalkeeper-ilor, aceasta fiind prima generație care dispune de cursuri specializate pentru această formare profesională.

Cursanții sunt Cristian Brăneț, Dumitru Hotoboc, Vasile Sin (foto , Răzvan Stanca, Călin Albuț, Emilian Dolha, Tiberiu Lung, Levente Mihok, Daniel Stanciu, Costică Dumitru, Emil Dobre, Mircea Șleam, Ionuț Boșneag, Gabriel Vasiliu, Andrei Florescu, Ovidiu Ceclean și Constantin Harasim, iar cursurile pentru actualul modul se vor încheia joi, 7 martie.

Invitatul special al acestor cursuri este Packie Bonner, fost internațional irlandez, fotbalist care a apărat întreaga sa carieră la Celtic.

Bonner este cel care la Campionatul Mondial din Italia 1990 i-a apărat un penalty lui Daniel Timofte în duelul cu România din optimile de finală, intervenția sa aducând astfel calificarea Irlandei în sferturi și eliminarea tricolorilor.

De asemenea, lector a fost și Marc Van Geersom, expert suport la UEFA în pregătirea antrenorilor de portari.

“Mă bucur să fiu din nou la București pentru a-i ajuta pe viitorii antrenori de portari din România. De la prima mea vizită, progresele sunt evidente și sunt sigur că cei care sunt acum la cursuri vor deveni în decursul timpului antrenori de portari importanți”, a spus Bonner.
Mai mult, în afara cursurilor de obținere a Licenței Naționale B pentru portari, la Mogoșoaia se desfășoară și un study-grup pentru antrenori din mai multe țări și România.

Reprezentanții țării noastre la aceste cursuri sunt Leontin Toader, antrenor de portari la prima reprezentativă, Eugen Anghel, antrenor cu portarii la lotul U21, Dumitru Moraru, antrenor cu portarii la loturile de juniori, și Marian Ioniță.

About Author