Categories Alte sporturi

Pilotul cu cel mai rapid tur de pista, premiat suplimentar

formula 1Consiliul Mondial al Formulei 1 ia în discuţie posibilitatea de a aducce modificări actualului sistem de punctaj din Marele Circ. Dacă toate echipele vor fi de acord, noul sistem va fi adoptat imediat, începând cu prima cursă a sezonului 2019, Marele Premiu al Australiei.

Potrivit noului punctaj, pilotul care realizează cel mai rapid tur de pistă în cursă va primi un punct suplimentar. Ideea a venit la propunerea fanilor, pe reţelele de socializare, şi a fost extrem de apreciată în rândul acestora. Totuşi, pentru a intra în vigoare, ea trebuie aprobată de Consiliul format din membrii echipelor.

Chiar dacă nu va fi aprobată pentru sezonul care stă să înceapă la jumătatea lunii martie, în Australia, propunerea ar putea intra în regulamentul Formulei 1 din sezonul 2020, ea bucurându-se şi de sprijinul partenerilor comerciali ai Marelui Circ, pentru că ar face lupta mult mai interesantă.

Această regulă cu puncte suplimentare pentru tururile rapide a mai fost în funcţiune în Formula 1 în perioada 1950-1959.

În 2018, pilotul care ar fi beneficiat cel mai mult de pe urma acestui sistem de punctaj ar fi fost Valtteri Bottas, care a înregistrat cele mai rapide tururi în şapte din cele 21 de curse.

Actualul sistem de punctaj premiază piloţii care termină pe primele zece locuri în cursă, după cum urmează: locul 1 – 25 p ; locul 2- 18 p ; locul 3 – 15 p ; locul 4 – 12 p ; locul 5 – 10 p; locul 6 – 8 p; locul 7 – 6 p ; locul 8 – 4 p; locul 9 – 2 p; locul 10 – 1 p

About Author