Categories Baschet

Cu exceptia ultimului sfert, campioana a surclasat practic Timisoara la ea acasa

basCampioana nu a avut nicio problemă în a se impune sâmbătă seara la Timișioara într-un meci fără istoric, dominat în cea mai mare parte a lui de către bihoreni. CSM U Oradea, campioana României la baschet masculin a câștigat pe terenul celor de la SCM Timișoara cu scorul de 90-83 (28-20, 22-25, 21-18, 19-30).

A fost un meci extrem de important pentru configurația finală a clasamentului, gruparea bihoreană avîând nevoie de victorie pentru a se menține pe podium.

Oradea a început bine meciul, Nicolescu ducând campioana în avantaj, Stojadinovic în două rânduri restabilește egalitatea.

Valeika ratează, Richard recuperează și înscrie. Diculescu nemarcat de la distanță scutură plasa, apărările celor două echipe nefiind extrem de exacte.
Zekovic scos liber de Watson ratează, Stojadinovic profită de un Valeika apatic și punctează. Zekovic este exact la linia de libere, Vukosavljevic nu are cum să fie oprit sub panoul orădean. Richard este o clasă peste toți jucătorii de pe parchet, Zekovic, fault grosolan în atac, arbitrii văd cu totul altceva…sârbul pune mingea-n coș. Oradea preia conducerea 16-14, două libere pentru Nicolescu. Richard două puncte ușoare, timp de odihnă solicitat de bănățeni. Pesakovic reduce din diferență, Pasalic aruncă modest, faultând imediat. Pe sirenă, Carter înscrie decisiv. După primele zece minute, Oradea are opt lungimi avans.
Baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede încep foarte bine și sfertul secund, dominând clar jocul, Timișoara este de nerecunoscut, diferența crește la două cifre.

Carter din apropierea panoului nu are cum rata, Zekovic aruncă cu mult curaj, dar ratează, la celălalt panou, Baciu înscrie din nou. Ambele echipe apelează la rezerve odihnind practi titularii. Timp de odihnă al campioanei.
Roș-albaștrii se mențin la cârma jocului, dar ajung destul de repede în penalitate. Randolph de la linia de libere înscrie ambele tentative, Nicolescu superb de la mare distanță.
41 puncte marcate în mai puțin de 17 minute, Valeika mărește diferența, Cristian Bota solicită timp de odihnă.

Vukosavljevic transformă ambele libere, Diculescu de la distanță reduce din diferență. Watson perfect cu adversarul în spate, Nicolescu perfect din zero grade. Cea mai bună evoluție a bihoreanului, la următoarea acțiune forțează aruncarea. Watson face diferența, în condițiile în care campioana domină clar partida. Aiurea, din nou aiurea C. Achim solicită timp de odihnă. Brown căpăcit superb de Valeika, Watson pe sirenă ratează.

La pauza mare, CSM U Oradea are un avans consistent de 15 puncte. Și după pauză se mențin aceleași caracteristici pe parchet. În mare parte învingătoarea este deja știută, arbitrii își dau în petic, dau o minge gratis Timișoarei.

Markovic ratează, la celălalt panou, Vukosavljevic de la distanță înscrie. Oradea se relaxează mult prea repede, timp de odihnă pentru a mai echilibra disputa. Apărarea oaspeților nu mai dă același randament, bănățenii revin la -14 pe tabelă. Watson combină perfect cu Valeika, care înscrie prin sleam-dunk.

Komatina aproape de a fi descalificat, Markovic la linia de libere este exact. Din nou timp de odihnă solicitat de bănățeni. Jocul este comfuz, arbitrii iau unele decizii ciudate, anulează un coș valabil gazdelor, Țibîrnă este penalizat cu trei secunde total aiurea.

Urmează ultimele zece minute. Markovic aruncă și ratează, Randolph înscrie la celălalt panou. Pesakovic din zero grade înscrie, Cristian Achim reacționează repede și solicită timp de odihnă. Nicolescu este faultat total aiurea de Diculescu, trei libere pentru primul. Ratează toate trei, incredibil… Pe cât de bine aruncă de la distanță, pe atât de penibil e la linia de libere.

Vukosavljevic cu noroc înscrie, Oradea revine pe tabelă după reușita lui Markovic. Randolph, cu Markovic în față punctează decisiv, răspunsul vine pe mâna lui Zekovic.  Vukosavljevic de afară scutură plasa, Pasalic de unul singur înscrie la fel ca și Zekovic, extrem de util. Markovic faultează aiurea,  Vukosavljevic beneficiază de liberă suplimentară. Pasalic dă lovitura de grație, reduce la tăcere tribuna, Oradea înscrie peste 80 puncte.

Komatina descalificat pentru cinci greșeli, Watson faultat din spate de Baciu. Randolph de la distanță înscrie și el, schimbări la oaspeți. Brown pe contră înscrie, de două ori consecutiv, campioana în ultimul minut adormită practic. Se credea deja învingătoare când mai erau de jucat câteva secunde.

Faulturi total aiurea comise de orădeni… Ce mai contează. Timp de odihnă Timișoara. Brown înscrie, Watson de la linia de libere punctează. Un nou timp de odihnă al gazdelor. Leii din banat nu renunță, Nicolescu la linia de libere.

Ratează prima, dar o înscrie pe a doua. Inadmisibil ca echipa campioană să primescă 30 puncte în ultimul sfert, trei puncte pe minut. Slab, foarte slab mentalitate românescă la o echipă alcătuită în mare parte din străini.

Cei mai buni marcatori ai orădenilor au fost Zekovic 19 puncte, Richard 15 și Nicolescu 14.

About Author