Categories Editorial

Nelutu Hora ar putea fi o solutie pentru nationala!!! Sau nu…

horaFotbalistul echipei CFR Cluj, George Ţucudean, a devenit indisponibil pentru primele două meciuri ale selecţionatei României în preliminariile Campionatului European din 2020, din cauza unei accidentări. În locul său, Cosmin Contra l-a convocat pe Andrei Ivan, jucător care ar fi trebuit să se alăture naţionalei U21 pentru cantonamentul din Spania.
Ţucudean s-a accidentat la antrenamentul CFR Cluj. Staful medical al echipei naţionale a constatat că jucătorul are o leziune musculară la nivelul coapsei posterioare drepte, accidentare care necesită o perioadă de recuperare în jur de o lună.

Poate că sunt prea optimist sau poate că exagerez, dar totuși, fiind un atacant în formă, care a marcat în ultima perioadă pe ”bandă rulantă” pentru FCSB, sau fosta Steaua București cum sună mult mai bine, m-am gândit la Nelutu Hora (foto).

Oare merita o șansă. Nu înțeleg, diferența între el și Ivan.

A că olteanul e mai tânăr, Hora e mai experimentat. Că Ivan nu prea joacă în Austria, păi aici Neluțu Hora chiar e pe teren titular mereu pentru fosta Steaua. Că Ivan este de perspectivă, DA, dar care pespectivă, că dacă revine Țucudean, te rogi de el să joace și într-un picior. Ei, dacă dă bine în ele cu astra și o bagă din nou în ațe, atunci ce mia faci „Guriță”… Măcar se gândește ce ar fi dacă…

Nu contează cu cine joci, sau câte selecții are, cel mai în formă atacant poate să te ajute și cinci minute. Un prieten bun, care nu a jucat fotbal, a făcut pe fotbalistul prin județ, și care vroia să-și facă meci de retragere, dar … de unde să se retragă, avea dreptate. Cel mai în formă atacant, să joace și jumătatea de oră.

Dar să fie selecția corectă. Repet să nu fiu prea optimist sau luat de val…

Ani de zile ne-am rugat să joace Raț, că nu aveam un alt fundaș stânga de meserie, iar improvizațiile nu dădeau randamentul scontat. Acum, nici nu știu ce avem și ce nu avem…

Și de fapt totul dar absolut totul se rezumă la o tactică aleasă de selecționer.

Primele două jocuri ale tricolorilor în preliminarii sunt împotriva Suediei, în deplasare, la 23 martie, ora 19.00, şi contra Insulelor Feroe, la Cluj-Napoca, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, în 26 martie, ora 21.45.

About Author