Categories Alte sporturi

Iubesc in continuare judo-ul, iubesc competitia pe tatami!!!

HungarianOpen2019Ediția 2019 a Campionatelor Internaționale – Master ale Ungariei a reunit, sâmbătă, în sudul Budapestei, peste 260 de judoka din 18 țări. Pentru clubul orădean Phoenix au cucerit medalii de aur Laszlo Petras, Iulian Almăjan și Aurel Gavriș, medalii de argint și-au adjudecat Paul Ciprian și Tudor Moțiu iar medalii de bronz Cristian Nagy și Cristian Horgoș.
Revenit pe tatami după o mai lungă accidentare, sensei Laszlo Petras (M7) și-a dominat toți adversarii în cadrul categoriei 66 kg suplinind prin tehnică superioară perioada de inactivitate competițională de anul trecut.
O formă de concurs excelentă a dovedit Iulian Almăjan (M3) care a câștigat categoria 90 kg în compania unor adversari absolut redutabili, din Turcia, Ungaria și Serbia, multiplu medaliați internaționali.
Iar Aurel Gavriș (M3) a făcut spectacol în limitele categoriei + 100 kg învindându-și toți adversarii prin ippon-uri de mare amplitudine, care au făcut înfiorat tribunele. Astfel, Gavriș și-a apărat titlul câștigat și anul trecut la Open-ul Master al Ungariei, onorându-și totodată și medalia cucerită la Campionatele Europene de Veterani de la Glasgow (2018). ”La Budapesta cel mai răsărit adversar l-am avut din Ucraina, în semifinală. Finala mi s-a părut mai ușoară. Următoarele mele obiective majore pentru acest an sunt Campiontele Europene ce se vor disputa la Majorca, în iulie, și Mondialele de la Marrakesch, în octombrie”, a promis uriașul delegației orădene.
Nerefăcut complet după o accidentare suferită la antrenamente, Paul Ciprian (M1) – 100 kg a ajuns până în finală, pe care a pierdut-o, după un meci echilibrat, la puncte. Ofițer în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Oradea, Paul Ciprian a arătat însă nu doar tehnică și vigoare ci și tărie de caracter trecând peste încă o accidentare suferită în meciul din semifinală la Budapesta. Ceea ce-l recomandă ca și candidat la titlu la ediția de anul viitor.
O evoluție promițătoare a avut și Tudor Moțiu (M3), la 66 kg, care a reușit un ippon frumos în semifinală dar în finală a plătit tribut unei neatenții în fața unui sportiv finlandez mai experimentat.
Urcat în categoria 73 kg, Cristian Nagy (M3) a compensat printr-un plus de tehnică și agilitate câștigând meciuri în fața unor adversari mai puternici, dar a pierdut în fața campionului categoriei, care până anul trecut concura cu succes la seniori. Astfel că la ediția actuală Nagy s-a ales cu medalia de bronz.
Și tot la categoria 73 kg, dar la M4, Cristian Horgoș a pierdut chiar primul meci în fața campionului categoriei, obținând apoi, în recalificări, două victorii și, totodată, medalia de bronz.
“Aceste frumoase rezultate oglindesc nu doar priceperea ci și efortul depus la antrenamente. La competițiile internaționale concurează sportivi care au zeci de ani de judo în spate astfel că diferența o face pregătirea corespunzătoare”, explică sensei Aurel Pleș de la clubul Phoenix Oradea.
„De la an la an, Open-ul Ungariei de veterani atrage tot mai mulți concurenți din tot mai multe țări. Pe plan continental l-aș situa valoric imediat după Mondiale și Europene”, a completat sensei prof. Alexandru Chirilă.
Astfel, sâmbătă, lângă cele patru spații de luptă s-au arborat drapelele tuturor celor 18 țări participante: Austria, Bosnia, Croația, Cehia, Danemarca, Finlanda, Germania, Italia, Polonia, România (Brașov, Cluj, Miercurea Ciuc și Oradea), Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Sri Lanka, Turcia, Ucraina și Ungaria

About Author