Categories Alte sporturi

Vlad Simionescu, medaliat cu bronz la Grand Prix-ul din Turcia

simkiJudoka român Vlăduţ Simionescu a cucerit medalia de bronz la concursul IJF de judo de la Antalya (Turcia), duminică, la cat. +100 kg, după ce l-a învins pe brazilianul David Moura în meciul decisiv.

Vlad Simionescu (foto) a trecut în primul tur de slovenul Vito Dragic, în optimi l-a întrecut pe azerul Rustam Koţoiev, în sferturi a câştigat în faţa cehului Lukas Krpalek, dar a pierdut semifinala cu olandezul Roy Meyer, obţinând victoria în faţa lui Moura, în meciul pentru poziţiile 3-5.

Tot la +100 kg, Mircea Croitoru l-a învins în primul tur pe kazahul Jambil Turghinaliev, dar a pierdut apoi în faţa azerului Uşanghi Kokauri.

La cat. 100 kg, Ionuţ Văsian l-a învins în turul al doilea pe lituanianul Rokas Nenartavicius, dar a pierdut în optimi în faţa ungurului Zalan Ohat. Luca Kunszabo a cedat în primul tur în faţa olandezului Jelle Snippe.

Răzvan Bodea şi Alexandru Raicu au pierdut meciurile susţinute în primul tur la cat. 73 kg, cu ucraineanul Dmitro Kaniveţ, respectiv cu kazahul Janbolat Bagtberghenov.

La cat. 81 kg, Vlad Vişan a fost învins în primul tur de francezul Alpha Oumar Djalo, în timp ce Marcel Cercea a fost întrecut de azerul Murad Fadiev în turul al doilea.

Ştefania Adelina Dobre a fost învinsă de Cristina Cabana Perez (Spania), în primul tur la cat. 63 kg.

Andreea Chiţu a câştigat vineri întrecerile categoriei 52 kg.

Georgia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu una de aur, două de argint, două de bronz, urmată de Azerbaidjan, 1-1-2, Kazahstan, 1-1-0, etc. România a încheiat pe 7.

La competiţie au participat 479 judoka din 75 de ţări, 291 la masculin şi 188 la feminin.

About Author