Categories Alte sporturi

Si totusi, sportul juvenil pare sa aiba viitor in tara noastra!!!

copiiGuvernul a aprobat dotarea a 1 000 de gradinite cu profil sportiv. Programul guvernamental „gROwth – investim in copii, investim in viitor”, va primi fonduri de la stat si care se va derula pana la 31 decembrie 2020, cu o alocare multianuala de 2,35 miliarde lei.
Cei care doresc sa obtina bani de la stat pentru a deschide o gradinita cu profil sportiv, trebuie sa indeplineasca mai multe conditii:

– Cladirile in care se vor organiza aceste gradinite pot fi constructii noi sau existente, care urmeaza sa se modernizeze si amenajeze, dar sa nu fi functionat ca o cresa sau gradinita in ultimii 5 ani;
– Cladirea sa fie dimensionata pentru cel putin 2 sali de grupa standard, cu toate facilitatile necesare;
– Sa indeplineasca standarde minime de constructie, de dotare generala si sportiva, de personal de specialitate si de echipamente sportive;
– Sa existe un numar de minimum 10 angajati aferenti proiectului pe perioada de functionare a gradinitei, atat personal de specialitate, cat si personal de deservire.

Mai mult, beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat trebuie sa mentina cel putin 10 ani activitatea in aceste gradinite, de la data obtinerii autorizatiei de functionare.

Ce fonduri sunt alocate
Nivelul maxim al ajutorului acordat este de pana la 100% din valoarea totala a proiectului finantat, dar nu mai mult de 500.000 de euro pentru fiecare beneficiar. De asemenea, se acorda garantii guvernamentale de stat de pana la 50% din valoarea creditului contractat de investitor.
Bugetul schemei de ajutor de minimis este prevazut in bugetul Comisiei Nationale de Strategie si Prognoza.
Evaluarea si selectarea proiectelor va fi efectuata de catre o comisie formata din personalitati ale sportului romanesc si din domeniul educatiei.

About Author