Categories Baschet

Campioana si-a valorificat la maximum terenul propriu. Oradea – Pitesti 2-0

rsz_bascSâmbătă 27 aprilie, CSM U Oradea campioana în exercițiu la baschet masculin a disputat meciul secund din cadrul primului tur al play-off-ului Ligii Naționale. După ce joi s-a impus în fața celor de la BCM U Pitești, și de astă dată orădenii au reputat un nou succes cu scorul de 74-73 (26-26, 18-13, 13-18, 17-16). A fost un meci extrem de echilibrat și disputat până în ultimele secunde ale jocului, formația cu nervii mai tari având în cele din urmă câștig de cauză. Bihorenii au impus ritmul în primul sfert și s-au văzut egalați pe final atunci când Ciotlăuș a transformat o aruncare de la distanță din zero grade.

A urmat un al doilea sfert în care diferența a făcut-o jocul combinativ al bihorenilor, Richard sau Watson fiind mereu oamenii providențiali pentru roș-albaștrii.

La un run de 7-1, Florin Nini solicită timp de odihnă. Barnette si-a intrat ușor în mână, având nevoie de mai multe minute. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim pentru a pune la punct ultimele detalii care nu funcționează. Oaspeții ridică nivelul apărării, apar problemele în ofensiva bihoreană, din nou Bishop este de neoprit. Richard este exact la libere, turnover al vizitatorilor.

Aproape de pauză, Florin Nini solicită un nou timp de odihnă.

Sfertul al treilea este dominat tactic de gruparea piteșteană se merge la egalitatea, Richard trage echipa după el. Ultimele zece minute sunt decisive. Campioana este mereu în avantaj în condițiile în care aruncările deschise sunt transformate. Zekovic cu noroc înscrie, la celălalt panou Carson sau Bailey sunt extrem de eficienți. Markovic îl păcălește pe Bailey, la celălalt panou, Sturanovic beneficiază de două libere. Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede are șase lungimi avans, Zekovic aruncă și ratează, Markovic recuperează, din nou Watson este imperial. 72-63, timp de odihnă solicitat de oaspeți. Fault tehnic la Bishop, cu aproape trei minute înainte de final, Oradea are posesia.

Îngrijorător este faptul că nu au mai marcat niciun punct până la final. Markovic de la mare distanță aruncă total aiurea, un run de 8-0 pe final de meci pentru cei din Pitești. Jeremic înscrie doar o liberă, dar de la distanță scutură plasa, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Watson este căpăcit de Bishop, acesta din urmă înscrie. 74-73. Decizie ciudată a arbitrilor, se acordă abatere de picior. Pitești recuperează, Korniienco ia decizia total aiurea de a arunca de la diostanță și acesta ratează.

O relaxare mult prea prematură a grupării bihorene care era să-i coste pe final de meci. O victorie extrem de importantă care poate face diferența în final.

Cei mai buni marcatori ai jocului au fost Richard 21 puncte, Zekovic 16 de la învingători, respectiv Bishop 19, Jeremic 14.

Joi 2 mai se va disputa jocul cu numărul trei la Pitești, începând cu oea 18,00.

About Author