Categories Baschet

Campioana ajunge in semifinalele LNBM dupa doua reprize de prelungiri

bascCSM U Oradea a reușit să ajungă în penultimul act al Ligii Naționale de baschet masculin după două reprize de prelungiri, reușind o victorie, scor 93-87 (15-20, 12-10, 15-19, 18-17, 24-30) în deplasarea de la Pitești. Campioana conducerea după primele jocuri cu 2-0 pe BCM U din Pitești, de astă dată bihorenii au avut nevoie de prelungiri pentru a închide seria de jocuri în minimum de meciuri, 3-0.

Așadar se anunță o semifinală extrem de disputată între U BT Cluj-Napoca și CSM U Oradea, după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, cu mențiunea că disputa decisivă, va avea loc în municipiul de pe Someș.

Revenind la meciul de la Pitești, gazdele au început curajos disputa, Oradea a revenit pe tabelă, Jeremic mărind diferența.

Sfertul secund a fost unul mai modest de ambele părți, cu multe ratări, iar disputa de uzură nu arăta deloc a unui meci din play-off. După pauză, tot organizatorii au fost cei care au impus ritmul, Jeremic și Carson fiind foarte greu de oprit.

De fiecare dată campioana a revenit Watson fiind omul providențial al formației pregătite de C. Achim.

Ultima parte a fost și cea mai echilibrată, ambele echipe încercând să de-a totul în apărare, iar pe faza de atac, se prefera acțiunile individuale. Carson a înscrie pentru 63-61, după aceea Valeika a transformat ambele libere și s-a ajuns în prelungiri.

Luciditatea campioanei a fost mult mai evidentă, iar Markovic s-a dovedit a fi decisiv, printr-o aruncare de la distanță.

Cei mai buni marcetori ai partidei au fost Watson 21 puncte, Valeika 19, Richard 13 de la învingători, respectiv Bishop 25, Carson 21 de la învinși.

About Author