Categories Baschet

Baschetul juvenil oradean are viitor. Medalii pentru Under 18 si Under 15

basÎn urmă cu câteva zile, catedra de baschet a LPS Bihorul Oradea în colaborare cu conducerea CSM Oradea a obținut două performanțe importante în ceea ce privește baschetul juvenil orădean.

Echipa de juniori Under 18 ani (foto), a disputat finala categoriei la Oradea, cedând însă 62-103 în dauna celor de la U BT Cluj-Napoca. Adevăratul test a avut loc în semifinale, când orădenii antrenați de Zoran Vranes și Valeria Scheiner a dispus cu scorul de 62-60 de Agronomia București, la capătul unui joc electrizant. Aici s-a decis de fapt forma medaliilor, asta după ce oaspeții au avut +6 pe tabelă cu două minute înainte de final. Enzo Vescan a fost decisiv pentru gruparea roș-albastră în condițiile în care alți doi colegi de-ai lui au fost descalificați, în urma unui conflict care a degenerat.

Medaliile de bronz au revenit celor de la BC Slam București, scor 69-58 cu Agronomia Bucureşti.

Pentru LPS CSM Oradea au jucat: Gabriel Pop, David Randiş, Paul Bembea, Paul Huciu, Vlad Medeşan, Vlad Marinău, Enzo Vescan, Mihai Porumb, Alex Iepure, Raul Ciaca, Luca Năstruţ, Alexandru Şandor, Cristian Milaş şi Raul Mureşan.

„Echipa ideală” a turneului: Toma Lungoci (U BT Cluj-Napoca), Filipos Gokgos (BC Slam), Enzo Vescan (CSȘ LPS Bihorul CSM), Matei Bodea (Agronomia), Mihai Cârcoană (U BT Cluj-Napoca).

În aceeași perioadă, dar în capitală echipa de Under 15 a LPS CSM Oradea antrenată de Alin Cureș și Alin Roșu a obținut medaliile de bronz în condiții speciale.

Asta datorită faptului că cinci din cele opt echipe ajunge în faza finală erau din Bucutrești. Dupădouă victorii și o înfrângere, bihorenii au cedat în semifinale scor 68-88 în fața celor de la Dinamo. A urmat jocul pentru locurile trei-patru, sau jocul cu medaliile de bronz pe masă.

Aici tinerii baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede au avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a trece 93-91 de CSM București.

Finala mare a câștigat-o CS Otopeni, tot după prelungiri în meciul cu Dinamo. Orădeanul Bogdan Cret a fost desemnat să facă parte din Best five, un prim cinci al turneului.

LPS CSM Oradea: Denis Pătcaș, Bogdan Creț, Igna Raul, Iuhas Alexandru, Mitrea Bogdan, Andrei Popescu, Caba Andrei, Hortea Mario, Bozga Rareș, Ion George, Buzguța Raul,

About Author