Categories Baschet

Risipa mare de efort pentru o calificare in marea FINALA!!!

rsz_bascTensiunea a atins cote maxime luni 20 mai în Arena Antonio Alexe din Oradea. S-a jucat meciul patru al semifinalei Ligii Naționale de baschet masculin.

CSM U Oradea avea 2-1 la general și avea nevoie de o singură victorie pentru calificarea în marea FINALĂ.

Adversară i-a fost rivala de la U BT Cluj-Napoca.

La finele unui meci în care Oradea a condus mai bine de 37 de minute, roș-albaștrii au reușit să se impună cu scorul de 91-86 (24-14, 24-29, 19-20, 24-23).

Campioana a arătat că este și rămâne principala favorită la titlu și în acest an, urmând a întâlni în ultimul act după sistemul cel mai bun din cinci jocuri pe CSU Sibiu.

Meciul a început cu o echipă clujeană mult mai decisă, a condus cu 5-0, după reușitele lui Dorsey sau Easley j.

Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede are o revenire de senzație cu un run de 10-0 și prea conducerea. Cristian Silvășan solicită timp de odihnă.

Din păcate, gazdele au mari probleme cu recuperările defensive, oaspeții fiind net superiori. În ciuda acestui fapt, diferența pe tabelă crește constant, Zekovic și Markovic fiind artizanii acestei reușite. Campioana ajunge la o difereță din două cifre, asta cu ajutorul lui Pasalic pe sirenă care înscrie cu noroc.

Urmează un sfert secund în care rezervele își fac aparinția. Rotația clujenilor este mult mai eficientă, din păcate, Dorsei, Washburn sau Easley au probleme cu greșelile personale.

Meciul se încinge, Fometescu pe final de atac aruncă și scutură plasa. Barnette de la gazde își face și el simțită prezența pe parchet cu două acțiuni personale, ajutându-și practic echipa când era nevoie de el. Clujul nu cedează, forțează mereu pe mâna lui Dykes, dar Richard este imperial din nou.

Liberele transformate de Valeika din Oradea la +14 pe tabelă, Nicolescu faultează total aiurea. Easley Jr înscrie ultimele puncte.

Din păcate în pauză un conflict deschis între condiucerile celor două cluburi, Șerban Sere președintele bihorenilor, un om calm dealtfel, este pur și simplu scos din sărite de Mircea Cristescu managerul clujenilor, cei doi fiind despărțiți cu greu.

Începe partea a doua a meciului cu gruparea din municipiul de pe Someș decisă să revină în meci. Easley Jr este greu de oprit sub panoul bihorean, Watson transformă ambele libere. Se merge cap la cap, alb-negrii schimbă mereiu formula de joc, iar rotația lor nu dă rezultate în apărare.

Oradea continuă să marcheze un rol important în are Barnette care constant își depășește adversarul direct. Clujenii nu au un lider de echipă în timp ce în tabăra organizatorilor, Watson sau Richard pot trage echipa după ei.

Dykes este exact la libere, iar diferența de pe tabelă se reduce constant. Zekovic și Richard de la distanță reaprind speranța, timp de odihnă solicitat de Silvășan. Rasic într-un moment greu înscrie și el.

Începe ultimul sfert, orădeanul Torok înscrie de la distanță pentru clujeni. Răspunsul vine pe mâna lui Pasalic, dar din nou Dorsey este extrem de sigur pe el.

Duelurile unu la unu sunt extrem de fizice, ambele echipe fac o mare risipă de efort.

Dykes este greu de oprit în drumul spre panoul advers, de partea cealaltă Barnette este peste așteptări. Tensiunea crește o dată cu trecerea timpului, cei doi antrenori ezită să colicite timp de odihnă, pentru a putea gestiona mai bine finalul. Aruncarea de la distanță a lui Dykes reduce la tăcere publicul bihorean.

Scor 79-79.

Watson înscrie ambele libere, Rasic doar una, Barnette pătrunde și înscrie. valeika și Dykes sunt la procentajul maxim. Din nou Watson duce Oradea la +5 pe tabelăp, Dykes reduce din handicap. În ultimul minut, la scorul de 87-84, Valeika pasează direct la un adversar, Dorsey înscrie. Timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Pasalic este exact la linia de libere, 89-86.

Mai sunt de jucat 18 secunde, bihorenii ezită să facă fault, schimba clujenilor nu iese, Calnicenco din zero grade aruncă aiurea, Barnette prinde și înscrie ultimele puncte ale campioanei.

VICTORIE cu 3-1 și calificarea în ultimul act al unei competiții care se desfășoară timp de zece luni și în care echipa constantă va avea câștig de cauză.

Atmosferă de senzație în tribunele Arenei Antonio Alexe, unde după minute bune de la terminarea partidei, publicul era în picioare și apaluda reușita de senzație a favoriților. De departe cel mai iubit sport în acest moment în municipiul de pe Crișul Repede.

Cu siguranță că la finală se vor autodepăși.

Grupele de copii și juniori de la LPS CSM Oradea au fost premiate pentru medaliile obținue în acest sezon și anume bronz pentru Under 15 și respectiv argint pentru Under 18.

About Author