A fost stabilit careul de asi Roland Garros feminin

A fost stabilit careul de asi Roland Garros feminin

asleyJucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty (foto), numărul opt mondial, s-a calificat, joi, în premieră în semifinalele turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, după ce a trecut cu 6-3, 7-5 de americanca Madison Keys (14 WTA).

Barty (23 ani), victorioasă în 69 de minute, va disputa a doua sa semifinală consecutivă de Mare Şlem după ce pe prima a bifat-o la Australian Open, la începutul anului.

Keys a reuşit 8 aşi, iar Barty 4, dar americanca a avut mai multe erori neforţate (26-17), diferenţa la winners fiind sensibil mai mică (19-16).

Keys a fost semifinalistă anul trecut la Paris şi a atins un sfert de finală pentru a cincea oară la ultimele sale şapte turnee de Mare Şlem. Scorul meciurilor directe era egal, 1-1, americanca fiind victorioasă în 2017 chiar la Paris, cu 6-3, 6-2, în timp ce australianca şi-a luat revanşa anul acesta în Fed Cup, cu 6-4, 6-1.

În penultimul act, Barty o va înfrunta pe tânăra americancă Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA), care a produs surpriza joi, prin victoria cu 6-2, 6-4 în faţa campioanei en titre, românca Simona Halep, calificându-se în prima semifinală de Mare Şlem din carieră.

Cealaltă semifinală le va opune, vineri, pe britanica Johanna Konta (26 WTA) şi pe cehoaica de 19 ani Marketa Vondrousova (38 WTA).