Categories Fotbal

Tricolorii mici, debut de senzatie la Euro Under 21. Victorie cu Croatia!!!

SERRAVALLE, ITALY - JUNE 18: George Puscas of Romania celebrates his goal with his team-mates during the 2019 UEFA U-21 Group C match between Romania and Croatia at San Marino Stadium on June 18, 2019 in Serravalle, Italy. (Photo by Emilio Andreoli - UEFA/UEFA via Getty Images)

Echipa naţională de tineret a României a început cum nu se poate mai bine primul meci de la EURO U21 2019. Tricolorii lui Mirel Rădoi au debutat la turneul final în faţa selecţionatei Croaţiei, iar în primele 15 minute ale partidei tabela de marcaj arăta 2-0 pentru români. La final a fost 4-1.

 

În minutul nouă George Puşcaş a deviat în centrul careului, fundaşul Benkovic a atins mingea cu mâna, iar jocul a fost întrerupt după consultarea VAR. Centralul Bobby Maden a consultat VAR-ul, după care a indicat penalty. Puşcaş a transformat lovitura de la 11 metri şi a deschis scorul pe stadionul din San Marino.

Patru minute mai târziu, Ianis Hagi a marcat după o nouă acţiune de excepţie a lui Puşcaş. Vârful lui Palermo a profitat de o neînţelegere a fundaşilor croaţi, a recuperat în careul advers, după care a trimis pe lângă Posavec. Croaţii au respins de pe linia porţii, dar numai până la 8 metri, unde a apărut lansat Ianis Hagi. Fiul „Regelui” a trimis cu putere în plasă, pentru 2-0, reuşind astfel să îndeplinească o formalitate.

Croaţii nu au pierdut timpul şi au redus din diferenţă. În minutul 18, Nikola Vlasic a recuperat după o pasă greşită la mijlocul terenului, a sprintat spre careul nostru, după care a şutat la colţul lung de la 20 de metri. Mingea s-a oprit în plasa laterală, după ce Ionuţ Radu n-a reuşit să respingă.

Până la jumătatea primei reprize, căpitanul naţionalei României a reuşit o paradă de senzaţie. Acelaşi Nikola Vlasic a şutat la colţul lung, de la 16 metri, dar Radu s-a întins superb şi a respins cu vârful degetelor, iar scorul a rămas 2-1 pentru România.

În minutul 66, Băluță a recuperat o minge în apropierea careului advers, a întors un adversar și a marcat spectaculos!!! 3-1. În ultimul minut de joc, centrarea de pe dreapta a lui Fl. Ștefan a fost fructificată în gol de nou intratul Petre. Decizia a fost validată abia după mai multe reluări și a arbitrajului video.

România: Radu – Manea, Nedelcearu, Pașcanu, Fl. Ștefan – T. Băluță, Cicâldău – Man (84 Olaru), Ianis Hagi, Andrei Ivan (72 Coman) – Pușcaș (88 Petre). Antrenor: Mirel Rădoi

Rezerve: Căbuz, A. Vlad, Boboc, Ad. Petre, R. Grigore, Vl. Dragomir, V. Ghiță, Nedelcu, Ad. Rus, Fl. Coman, A. Ciobanu, Olaru.

Croația: Posavec – Uremovic, Katic, Benkovic, Sosa – Vlašic, Šunjic, Moro – Halilovic, Jakoliš, Brekalo. Antrenor: Nenad Gračan

Rezerve: Grbic, Šemper, Majer, Bistrovic, Kalaica, Borevkovic, Bašic, Muric, Kulenovic, Ivanušec, Bradaric, Čabraja.

About Author