Categories Baschet

Arturas Valeika, inca un sezon in tricoul CSM U Oradea!!!

Meciul de baschet masculin dintre CSM Steaua Eximbank si CSM CSU Oradea, din Liga Nationala, disputat la Sala Mihai Viteazul din Bucuresti, sambata 28 aprilie 2018. © FOTO: Sabin Malisevschi / Sport Pictures

Arturas Valeika (foto) a semnat un nou contract cu CSM CSU Oradea. Lituanianul în vârstă de 33 ani va juca pentru al 3-lea sezon consecutiv în uniforma roș-albastră, fiind o piesă de bază la câștigarea a două titluri naționale în ultimii doi ani.

Înalt de 2.07 metri, Valeika este jucător de poziția 5. El s-a alăturat echipei orădene în vara anului 2017, din postură de jucător aflat la primul angajament în țara noastră.

În cele două sezoane petrecute alături de CSM CSU Oradea, Valeika a bifat 76 prezențe în Liga Națională și opt în Cupa României. El are medii statistice de 7.6 puncte, 5.1 recuperări (1.6 ofensive), 1.5 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.6 capace pentru 11.4 la eficiență în peste 23 minute pe meci. Arturas are procentaje de 63% la aruncările de două puncte, 22% la trei puncte, respectiv 65% la linia de pedeapsă.

Jucătorul originar din Lituania a fost o piesă de mare importanță în angrenajul formației antrenate de Cristian Achim. Valeika este un jucăto esențial în jocul defensiv al echipei, respectiv un baschetbalist de mare importanță în ofensiva colectivă a roș-albaștrilor.

About Author