Categories Baschet

Campioana Romaniei victorioasa la prima reprezentatie

bascCSM CSU Oradea a disputat primul meci de verificare în această vară. Roș-albaștrii au întâlnit pe DEAC Debrecen în deplasare, joi (29.08). Rezultatul final a fost de 77-80 (27-23, 14-21, 14-26, 22-10).

Partida a început cu Broussard, Richard, Fometescu, Zekovic și Valeika. Cele două formații au marcat cu generozitate în primele minute, defensivele nefiind conectate. Tudor Fometescu a încasat o lovitură în mușchi și nu a putut continua partida. Maghiarii au câștigat primul act cu scorul de 27-23.

Apărarea orădeană a funcționat mult mai bine în secvența a 2-a. CSM-ul a jucat mai organizat, ritmul a fost mai lent, iar elevii lui Cristian Achim au finalizat mai mult după acțiuni colective. Broussard a avut o primă repriză excelentă în atac, marcând 20 puncte. În schimb, Zekovic a comis trei greșeli personale. Scorul la jumătatea partidei a fost de 44-41 în favoarea orădenilor.

Repriza secundă a început cu Watson, Richard, Nicolescu, Markovic și Valeika. CSM-ul a obținut mai multe intercepții și a înscris mai multe puncte ușoare pentru a trece în control pe tabela de marcaj. Revenirea lui Zekovic în teren a deschis jocul, bihorenii având multiple opțiuni în atac. Diferența a urcat la 15 puncte, scor 70-55, cu zece minute înainte de final.

Sfertul decisiv a început mai modest, antrenorul Achim fiind nevoit să ceară un timp de odihnă. CSM-ul a avut reacție și a revenit în control, însă finalizarea nu a fost cea mai inspirată. S-au consemnat mai multe situații în care orădenii au aruncat fie la epuizarea timpului de atac, fie au pierdut mingea. Debrecen s-a apropiat pe final, dar orădenii au rămas în avantaj.

Aaron Broussard a totalizat 25 puncte, Arturas Valeika a adăugat 15 puncte, 7 recuperări, Cătălin Baciu și Dragan Zekovic au totalizat câte 11 puncte, alți patru jucători contribuind pe tabela de marcaj. În replică, Adam Toth a totalizat 15 puncte pentru Debrecen.

CSM CSU Oradea a fost lipsită de Sean Barnette și Pavle Reljic. Ambii au fost menajați în această partidă, dar este de așteptat ca ei să fie utilizați în următoarele partide.

Sâmbătă (31.08), ora 17, bihorenii primesc vizita lui Szedeak Szeged. Intrarea este liberă.

About Author