Categories Fotbal

Oaspete de seama pentru sectia de fotbal a LPS Bihorul

IMG-20190906-WA0000Secţia de fotbal a clubului CSS LPS Bihorul Oradea a avut un oaspete de seamă în această săptămână. Este vorba despre tehnicianul italian Emanuele Pischetola (foto), antrenor cu 27 de ani de experienţă la clubul AC Milan.
Antrenorul italian a revenit în Oradea, la invitaţia directorului adjunct al LPS Bihorul, Lucian Stance, iar timp de o săptămână a oferit lecţii în ceea ce priveşte metodele moderne de antrenament ale unuia dintre cele mai puternice cluburi de fotbal din lume.

Cu o vastă experienţă în cadrul centrului de juniori de la AC Milan, Pischetola oferă în prezent lecţii demonstrative în întreaga Europă. În această săptămână, în perioada 1-6 septembrie, el s-a aflat în oraşul de pe Crişul Repede unde a ţinut şedinţe de pregătire atât cu antrenorii cât şi cu mai multe echipe de copii şi juniori de la LPS Bihorul, club cu care a intrat într-o colaborare.

„Este pentru a doua oară când el vine la Oradea şi ne dorim să permanentizăm acestă colaborare. Stagiile desfăşurate de tehnicianul italian sunt excelente pentru LPS Bihorul, atât pentru antrenori cât şi pentru jucători. Pe lângă metodologia antrenamentelor, unde ne aduce un plus evident, Emanuele ne-a oferit şi câteva tehnici de pregătire inovative”, a declarat Lucian Stance, directorul adjunct al LPS Bihorul.

De precizat însă că antrenorul italian a sosit la Oradea după ce a efectuat două stagii de pregătire, în Norvegia şi Letonia. Acesta a pregătitit toate grupele de copii şi juniori de la AC Milan, începând cu cei de 8 ani şi până la echipa de tineret care activează în campionatul Primavera. El a lansat în fotbalul mare nume precum Donaruma, Locatelli, Calabria, Petania, Cristante, Matri sau Cutrone.

IMG-20190906-WA0001„Am început o colaborare cu LPS Bihorul efectuând stagii de pregătire cu echipele de 2006, 2007 şi 2008. Consider că cea mai importantă este munca la nivelul tehnicii individuale, fotbalul schimbându-se mult în ultima perioadă. Am efectuat şedinţe cu antrenorii de la LPS Bihorul în care am subliniat importanţa modului în care se vorbeşte cu copiii dar şi ceea ce se vorbeşte cu aceştia.

Totodată am explicat cât de importantă este schimbarea mentalităţii părinţilor. Sunt şanse foarte mari ca în vara viitoare două echipe de la LPS Bihorul să vină cu mine în Italia, la baza de pregătire a lui AC Milan, unde vor putea vedea diferenţele în ceea ce priveşte modul de pregătire. În România, singurul care munceşte bine în ceea ce priveşte grupele de copii şi juniori este Gheorghe Hagi”, a declarat presei bihorene antrenorul italian.

Acesta a mai dorit să precizeze că „există mult talent, fantezie şi tehnicitate la jucătorii români, dar nu se face prea mult pentru aceştia, iar cea mai mare problemă a antrenorului român este mintea închisă şi modul în care acesta se adresează copiilor”.

Reamintim că LPS Bihorul este instituţia de învăţământ a cărei academie de fotbal a fost clasificată pe locul al optulea la nivel naţional, iar prin această colaborare cu antrenorul italian continuă să facă paşi în ceea ce priveşte implementarea ultimelor metode de antrenament din fotbalul modern. ebihoreanul.ro

About Author