Categories Baschet

Campioana Romaniei arata o forma de zile mari la Memorialul Antonio Alexe

romaÎn cursul serii de luni 9 septembrie, CSM U Oradea a debutat cu o victorie în prima zi a Memorialului Antonio Alexe la baschet masculin. Bihorenii s-au impus în cele din urmă cu 87-74 în fața celor de la Szolnok Olaj KK.

Jocul a început în formula Broussard, Richard, Nicolescu, Zekovic și Valeika. Cele două echipe au mers cap la cap, defensiva orădeană având dificultăți pe tot parcursul primului act în ceea ce privește apărarea împotriva aruncărilor de trei puncte. În plus, Szolnok a finalizat prin slam dunk de mai multe ori. Roș-albaștrii au găsit soluții în faza de atac, alternând aruncările de pe semicerc ale lui Nicolescu și Zekovic, cu acțiunile de pătrundere, Valeika reușind o acțiune impresionantă de acest gen. Scorul la prima pauză a fost de 19-19.

Szolnok a avut inițiativa pe tot parcursul celei de-a 2-a secvențe. CSM-ul a intrat în rotație, apelând la jucători precum Watson, Fometescu, Markovic și Baciu. Oradea a alergat mai mereu după rezultat, maghiarii au găsit breșe în defensiva gazdelor. Finalul reprizei i-a adus în prim plan pe Zekovic și Richard, cu câte o aruncare de trei puncte. Cel din urmă a restabilit egalitatea la 35, iar vizitatorii au fost impreciși la ultima acțiune a sfertului 2. Astfel, după 20 minute de joc efectiv scorul era de 35-35.

Sfertul al 3-lea s-a desfășurat sub semnul echilibrului, însă CSM Oradea a menținut un avantaj de 1-2 posesii în permanență. Aaron Broussard a adus un plus de ritm în jocul ofensiv, iar Dragan Zekovic și Kris Richard au fost inspirați la finalizare. Szolnok a reușit să se mențină aproape pe tabela de marcaj, scorul cu zece minute înainte de final fiind de 60-56.

Ultimul act a început cu un parțial de 11-0 în favoarea gazdelor. Apărarea orădeană a profitat și de lipsa de inspirație a oaspeților. Totodată, tranziția ofensivă și contraatacul CSM-ului a fost impresionant, ridicând asistența în picioare în trei rânduri. De altfel, CSM-ul a avut zece marcatori și o rotație impresionantă. Finalul partidei a fost controlat de bihoreni aceștia impunându-se la o diferență de 13 puncte.

Aaron Broussard a totalizat 21 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Kris Richard a adăugat 16 puncte, 5 recuperări, iar Dragan Zekovic a terminat cu 13 puncte pentru CSM CSU Oradea. În replică, Andre Jones a totalizat 19 puncte, iar Dakarai Tucker a adăugat 18 puncte pentru Szolnok.

Marți (10.09), ora 19:00, Szolnok Olaj KK se duelează cu MZT Skopje în ziua a 2-a a turneului memorial Antonio Alexe. În schimb, miercuri (11.09), tot de la ora 19:00, CSM CSU Oradea primește replica lui MZT Skopje în ultima partidă a acestui turneu. Va fi și ultimul joc test al roș-albaștrilor înaintea dublei cu Falco Szombathely din primul tur preliminar al Basketball Champions League – ediția 2019/20.

About Author