Categories Fotbal

Dan Petrescu va sta patru etape in tribuna

Conferinta de presa, desfasurata la sala de conferinta de la Stadionul Dr. Constantin Radulescu din Cluj-Napoca, sambata, 10 iunie 2017, in cadrul careia a fost prezentat Dan Petrescu, noul antrenor al echipei CFR Cluj. In imagine:  Dan Petrescu © FOTO: Mircea Rosca / www.SportPictures.ro

Tehnicianul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a fost suspendat pentru patru etape de către Comisia de Disciplină a FRF, după ce a fost trimis în tribune la meciul cu Astra Giurgiu, scor 2-3, din 31 august, informează lpf.ro.
„Incidente – În baza art. 83.7 din RD, cu aplicarea art. 12, 14 bis şi 15 din RD se sancţionează clubul FC Astra Giurgiu cu “Avertisment” şi i se aplică o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 52.1.b din RD, se sancţionează dl. Ivaşcu Ioan, secretar general al FC CFR 1907 Cluj, cu suspendare pentru două luni şi i se aplică o penalitate sportivă de 13.600 lei; În baza art. 68.1 din RD, se sancţionează dl. Petrescu Dan, antrenor FC CFR 1907 Cluj, cu suspendare pentru două jocuri şi o penalitate sportivă de 2.300 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează dl. Petrescu Dan cu suspendare pentru patru jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 6.500 lei; În baza art. 45.1 din RD, dl. Petrescu Dan va efectua sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă, respectiv suspendarea pentru patru jocuri şi o penalitate sportivă de 6.500 lei; În baza art. 65.a din RD, se sancţionează jucătorul Păun Adrian (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru trei jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 6.000 lei; În baza art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a, se sancţionează jucătorul Vâtcă Andrei Cosmin (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru trei jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 5.000 lei; În baza art. 63.1.g, coroborat cu art. 63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul Malico Paulino (FC CFR 1907 Cluj) cu suspendare pentru un joc şi o penalitate sportivă de 740 lei”, se arată pe site-ul lpf.ro.

Astra Giurgiu a învins, la 31 august, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (1-1), echipa CFR Cluj, în etapa a VIII-a a Ligii I. Clujenii au avut trei eliminaţi, antrenorul Dan Petrescu, fundaşul Camora şi portarul Vâtcă.

La Giurgiu, spiritele s-au încins de la faza penaltiului prin care Radunovici a egalat la 1 pentru Astra în minutul 38. Costache (CFR) a căzut pe teren în apropierea careului Astrei după un duel cu un adversar. Colţescu a lăsat jocul să continue, dar l-a oprit după câteva secunde pentru că jucătorul clujenilor a rămas întins pe gazon. La mingea de arbitru cu care s-a reluat meciul, doar Tamaş (Astra) a fost în preajma balonului. El a trimis lung spre Bejan, care a fost jenat de Cestor. Colţescu a considerat fault în careu şi a dictat lovitură de la 11 metri.

Dan Petrescu a protestat după cartonaşul galben primit de Pereira, în minutul 42. Se pare că tehnicianul l-a înjurat pe Colţescu, iar acesta i-a arătat cartonaşul roşu.

Camora a trântit în mod ostentativ o sticlă de apă în momentul în care Colţescu i-a arătat cartonaşul galben antrenorului secund al clujenilor Valeriu Bordeanu, în minutul 58. Pentru acest gest, centralul i-a arătat fundaşului al doilea galben şi l-a eliminat.

În minutul 62, Vâtcă a prins o minge centrată de Tamaş, apoi i-a dat o palmă lui Radunovici. Colţescu l-a eliminat direct pe portarul clujenilor, care a fost înlocuit de Adrian Rus. Atacantul Lacina Traore, aflat la primul meci pentru CFR Cluj, de la revenire, a părăsit terenul.

About Author