Categories Atletism

Alin Firfirica va reprezenta Romaniei la Jocurile Olimpice

Atletismul românesc îngroașă lista sportivilor care ne vor reprezenta la ediția de anul viitor a Jocurilor Olimpice de vară, de la Tokyo.
Sâmbătă, 14 septembrie 2019, Alin Firfirică a reușit să câștige proba de aruncare a discului din cadrul Memorialului “Kamila Skolimowska” de la Cracovia (Polonia). Atletul de la clubul Steaua București a aruncat 67,32 m din a doua încercare.
Acest rezultat reprezintă un excelent P.B., dar și obținerea biletului pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020!
Trebuie subliniat faptul că Alin a aruncat peste 67 de metri de două ori la Cracovia: 67,32 la a doua încercare și 67,26 la ultima tentativă. În concursul din Polonia, sportivul român i-a devansat pe Piotr Malachowski (Polonia) – 65,71 și Andrius Gudzius (Lituania) – 65,17.

Astfel, Alin Firfirică devine al cincilea atlet român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după Florentina Marincu-Iusco (Sp CN Cetate Deva – lungime), Alina Rotaru (CSM București – lungime), Claudia Bobocea (CSA Steaua – 1.500 m), Daniela Stanciu (CSA Steaua – înălțime).

Alin Firfirică este legitimat la clubul Steaua București, acolo unde este pregătit de către antrenoarea Daniela Costian.

About Author