Categories Atletism

Andrei Gag tinteste un nou obiectiv si anume Tokio 2020

Sportivii de performanță au nevoie și de relaxare iar atletul Andrei Gag se numără printre norocoșii care se bucură de hobby-urile lor aproape oriunde.

La competiția de la Doha speră să „pescuiască” biletele de avion pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„E o pasiune, e un hobby, o relaxare după antrenamente, după starea de cantonament pe care o avem aici. Când vin în Snagov, știind că e lacul aproape, am cam tot timpul un băț de pescuit la mine. Dacă aș prinde peștișorul auriu, prima dorință ar fi calificarea la Tokyo, pe care sperăm să o facem cât de curând.”, a declarat Andrei Gag, atlet al lotulului național al României.

Țintește o aruncare de 21,10m
În vârstă de 28 de ani, aruncătorul de greutate Andrei Gag (foto) devenea, în 2010, vicecampion mondial de juniori în proba de aruncare a discului. La aruncarea greutății, cea mai mare performanță a sa este medalia de argint obținută la Campionatul Mondial de Sală de la Portland, din 2016, cu o aruncare de 20,89m. Sportivul legitimat la CSM București este deținătorul recordului național la aruncarea greutății, cu o performanța de 21,06m.

Pentru o calificare la Jocurile Olimpice, are însă nevoie de o aruncare de peste 21,10m. Măcinat de numeroase accidentări în ultimii ani, Gag ar bifa la Tokyo cea de-a doua participare la Jocurile Olimpice. La ediția de la Rio a încheiat concursul pe locul al 13-lea.

„Trebuie să dau o aruncare de peste 21,10m. Asta ar însemna și record personal și record național. E o presiune, pentru că am stat pe bară foarte mult timp. Am încredere în forțele mele și dacă nu îl fac la Campionatul Mondial de acum, atunci la Campionatul Mondial din iarnă. Cu cât îți faci mai repede baremul și știi că ți-ai obținut biletele pentru Tokyo, poți să te antrenezi, poți să ai o liniște interioară și mentală. Până atunci, visez 21,10m”, a continuat Andrei Gag.

Zece „tricolori” s-au calificat la Campionatele Mondiale
Campionatele Mondiale de Atletism în aer liber vor avea loc la Doha, în perioada 27 septembrie – 6 octombrie.

România va fi reprezentată de 10 sportivi la competiția din Qatar: Daniela Stanciu (săritura în înălţime), Florentina Iuşco (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Alin Firfirică (aruncarea discului), Alina Rotaru (săritura în lungime), Narcis Mihăilă (50 km marş), Andrei Gag (aruncarea greutăţii), Andreea Panţuroiu (triplusalt), Alexandru Novac (aruncarea suliţei) şi Bianca Ghelber (aruncarea ciocanului).

About Author