Categories Alte sporturi

Sandu Lungu face spectacol in ring la Gala Colosseum Oradea

foto: Ovidiu Pop

Cei doi orădeni care au luptat, duminică seară, în gala Colosseum Tournament, desfăşurată la Arena Antonio Alexe, şi-au învins adversarii. „Muntele Bihorului” Alexandru Lungu l-a făcut KO pe olandezul numit „Crazy Indian”, care a încasat din plin croşeele lui Sandu, în vreme ce micuţul – dar răul – Adrian Maxim l-a bătut „la punte” pe armeanul Artyom Grigoryan.
La categoria -65 kg, orădeanul Adrian Maxim a început în vervă meciul cu Artyom Grigoryan, aplicând câteva lovituri bune, atât cu piciorul, cât şi cu pumnul. În a doua repriză, armeanul a echilibrat confruntarea, aplicându-i chiar orădeanului o lovitură de picior în cap, din întoarcere.

Încurajat cu scandări de public, în a treia rundă Maxim a avut iniţiativa, dar nu a lovit decisiv, câştigând însă confruntarea la puncte, prin decizia unanimă a celor trei arbitri.

Maxim a fost lăudat de comentatorii Digi Sport pentru talentul său, dar şi criticat pentru faptul că e protagonistul unui dosar penal privind traficul de droguri, lucru catalogat „ruşinos”.

Vedeta serii a fost, ca de obicei, Sandu Lungu, care a luptat la categoria +95 kg în compania olandezului Jamai Satisch, supranumit „Crazy Indian”, de care însă s-a dovedit a fi doar numele.

Olandezul de 100 de kilograme a fost culcat la podea după doar 1 minut şi 10 secunde, cu un devastator croşeu de dreapta, dar a reuşit să se ridice şi să rămână în picioare până la finalul reprizei, deşi a continuat să încaseze lovituri puternice.

Cum era de aşteptat, extrem de lent şi greoi în mişcări, olandezul nu a apucat să termine la verticală repriza a doua, fiind trimis la sol de mai multe ori la podea de „ciocanele” lui Sandu, ultima oară cu 30 de secunde înainte de final, când a rămas la podea, unde a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Lungu a dedicat victoria tatălui său, în discursul de după meci, mulţumind totodată familiei şi publicului orădean pentru susţinere.

Gala organizată la Oradea a avut şi câteva momente specifice, cum a fost şi filmuleţul pe care şi-a făcut intrarea Sandu Lungu, cu imagini de familie dedicate în memoria tatălui său, Alexandru Lungu senior, trecut în nefiinţă anul acesta, el însuşi un luptător. „Show must go on”, a fost melodia care a acompaniat imaginile, devenind practic motto-ul serii. ebihoreanul.ro

About Author