Categories Atletism

Atletii romani sunt gata pentru noi rezultate pozitive

Campionatul Mondial de Atletism în aer liber pentru seniori de la Doha, din perioada 27 septembrie – 6 octombrie 2019, va avea loc pe o arenă de cinci stele: Khalifa Internațional Stadium.
Daniela Stanciu (înălțime), Florentina Iusco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Narcis Mihăilă (50 km mars), Andrei Gag (greutate), Andreea Panțuroiu (foto, triplusalt), Alin Firfirică (disc), Alexandru Novac (suliță), Alina Rotaru (lungime) și Bianca Ghelber (ciocan) sunt cei zece sportivi români care, începând de mâine, vor încerca să scrie istorie pentru sportul din țara noastră pe unul dintre cele mai modern stadioane din lume!

Construit în 1976, și având acum o capacitate de 50.000 de locuri, Khalifa Internațional Stadium a fost mult timp piatra de temelie a tradiției sportive a Qatarului. Aici au avut loc câteva dintre cele mai importante evenimente sportive, inclusiv Jocurile Asei, Cupa Golfului și Cupa Asiei AFC.
Datorită unui proiect de renovare și extindere de trei ani, Khalifa Internațional Stadium a fost transformat într-un loc ultramodern, dotat cu funcții de ultimă oră, cum ar fi tehnologia de climatizare, iluminare cu LED și faruri digitale, oferind condiții optime de performanță pentru sportivi și o experiență de vizionare inegalabilă pentru spectatori.

Tehnologia de răcire de ultimă generație este cu 40% mai durabilă decât tehnicile existente și a fost folosită la Khalifa Internațional Stadium de la redeschiderea sa, în mai 2017. Tehnologia utilizează sisteme de răcire, tratare a aerului și control inteligent pentru a oferi un mediu optim pentru spectatori și sportivi. Este capabil să coboare temperatura din stadioan la 21 de grade Celsius, când temperatura exterioară este în jur de 40 de grade Celsius.

Stadionul internațional Khalifa se concentrează pe sustenabilitate ca element esențial în proiectarea și funcționarea sa și a obținut un rating GSAS de patru stele – ceea ce îl face unul dintre cele mai durabile stadioane din regiune.

Situat în zona Aspire din Doha, stadionul internațional Khalifa este poziționat central, în apropierea mai multor locuri de agrement, și este ușor accesibil printr-o rețea de drumuri de ultimă generație, permițând oaspeților să călătorească ușor de la și de la locul respectiv.

About Author