Nici cei mai optimiști suporteri ai roș-albaștrilor nu sperau după primul sfert la primul trofeu al sezonului. Jocul campioanei României era unul modest, apărarea era în vacanță iar diferența pe tabelă destul de mare. Iar semnalele nu tocmai pozitive.
Încet dar sigur, lucrurile s-au schimbat radical, pe fondul unei apărări mult mai exacte dar totodată pe fondul unei relaxări total inexmplicabile ale adversarilor.
Ce a urmat, o revenire spectaculoasă a echipei bihorene care a avut luciditate în final și a făcut diferența.
Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit sâmbătă 5 octombrie Supercupa României la baschet masculin. S-au întâlnit, CSM U Oradea campioana națională și CSU Sibiu câștigătoarea Cupei României.
A rezultat un joc destul de intens în ambele tabere la finele căreia echipa mai inteligentă a avut câștig de cauză. Favoriții localnicilor s-au impus în final cu scorul de 68-64 (8-24, 22-14, 16-16, 22-10). Asta în condițile în care Sibiul în sfertul al doilea avea un avans de 20 de puncte pe tabelă!!!
Debutul întâlnirii le-a aparținut oaspeților care au condus cu 10-0 și l-au obligat pe Cristian Achim să solicite timp de odihnă. Oradea nu a marcat niciun punct timp de mai bine de patru minute, lucru total nepermis la acest nivel. Mai mult a primit 22 în condițile în care au înscrie doar opt.
Acest aspect pe fondul unor ratări ale unor aruncări deschise chiar de sub panou, iar în apărarea Falker, Cooper sau Torok au dominat clar lupta. Sfert care trebuie trecut la amintiri neplăcute.
A urmat un al doilea sfert în care pe parchet au apărut jucătorii de rezervă, roș-albaștrii nu au ritm iar ceva nu funcționează. Relaxarea sibienilor îi bagă pur și simplu pe orădeni în meci, asta în condițiile în care lucrurile nu sunt mult diferite de primul sfert. Atît Achim cât și Dan Fleșeriu schimbă mereu, Tohătan și Gavriloaia fiind peste românii noștrii. Un pic cresc procentajele formației locale.
Pauza vine exact când echipa are nevoie de luciditate.
De la cabine baschetbaliștii din municipiul de pe Crișul Repede ies mult mai diciși, Richard de la distanță dă semnalul revenirii. Încet, încet se recuperează punct după punct, dar numai în condițiile în care apărarea este mult mai exactă iar vizitatorii pierd ușor balon după balon.
Publicul se încinge, jocul curge spre panoul sibienilor iar formația oaspete își pierde din luciditatea. Broussard este omul providențial care este extrem de util prin pasele sale dar și prin punctele marcate.
Începe ultimul sfert, în nota clară de dominare a gazdelor, Fleșeriu nu solicită timp de odihnă, iar campioana trece în avantaj pentru prima dată după 34 minute de joc.
Impunând ritmul, Barnette sau Richard prind încredere, Zekovic și Markovic providențiali, aruncă de la distanță și înscrie.
Pe fondul unui joc nu prea strălucit, dar eficient, Oradea menține cinci lungimi avans, Valeika face o greșeală nepermisă, Falker profită. Jocul colectiv gândit de Achim menține diferența și timpul trece în favoarea gazdelor. Pe ultimul minut cu șase lungimi avans, Torok aruncă și înscrie.
Timp de odihnă, Watson este faultat târziu, și transformă ambele libere. Sibiul are ultima aruncare dar nu mai contează. Oradea devina supercampioană, reușind să-și adjudece primul trofeu pus în joc.
Așa s-a scris istoria unei partide în care învingătorii au făcut un super efort pentru a revenmi pe tabelă, dar cel mai important au demonstreat că au mentalitate de învingători și nu cedează, până la capăt. Pe undeva este normal ca jocul să nu fie unul spectaculos în debutul sezonului, iar deocamdată e bine că s-a câștigat un trofeu, iar pe viitor vor mai exista două pentru care Nicolescu & Co. sunt deciși să lupte până la capăt.
Urmează sâmbătă 12 octombrie, meci la Steaua în capitală penntru ca pe data de 19 octombrie să joace la Oradea cu Dinamo Știința.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Watspon 16 puncte, Broussard 11, Nicolescu 9 respectiv Falker 15, Steward 14, Cooper 10.