Categories Baschet

Evolutie perfecta pentru campionii Romaniei in Cupele Europene

În cadrul etapei a 3-a a FIBA EuroCup, Grupa D, CSM U Oradea campioana României în exercițiu s-a deplasat în Elveția pentru a juca pe terenul celor de la Fribourg Olympic, nimeni alta decât campioana din „Țara Cantoanelor”. Gruparea din municipiul de pe Crișul Repede au reputat un succes înstil de mare echipă cu scorul de 79-60 (24-22, 18-13, 20-14, 17-11)

Bihorenii veneau după două victorii consecutive iar un succes le asigura în mare parte calificarea în faza următoare a competiției.Meciul a început sub semnul echilibrului, gazdele și-au luat în serios rolul de favoriți și au trecut la cârma partidei. Oradea ca de obicei, a revenit în meci și chiar a preluat conducerea, cu un minut înainte de finalul primul sfert. Markovic pe final aruncă și scutură plasa. Așadar, după primul sfert, capioana noasttă are un minimum avanataj. Watson este primul marcator al sfertului secund, Derken înscrie și el pentru gazde, Markovic și Barnette fac diferența. Elevii lui Cristian Achim incheie și sfertul secund în avanataj, iar după prima repriză, lucrurile merg într-o direcție pozițivă. Rotația formației roș-albastre funcționează destul de bine, și Baciu primește minute. După pauză, Oradea mătrește ecartul ajunge la +9 ceea ce nu este așa ușor. Gazdele reduc din diferența prin Mbala, Zekovic reface diferența. Broussard aruncă și ratează, Richard pe urmărire înscie fără probleme. Diferența crește la două cifre, timp de odihnă al gazdelor. Markovic de unul singur se descurcă de minute, iar bihorenii arată din ce în ce mai bine. Pe final de sfert, Richard aruncă din zero grade și înscrie, în prealabil Broussard este penalizat cu fault în atac. Ultimul sfert a fost unul făă istoric, elvețienii au înscria doar un singur punct timp de 5 minute ceea ce este de-a dreptul ridicol. Cristian Achim decidă să acorde minute mai multe lui Fometescu de care are nevoie, dar și lui Petrescu, diferența este una extrem de mare. Se exersează unele scheme, iar victoria nu poate fi în niciun fel pusă la îndoială. Meciul are rimt, place dar este clar în favoarea echipei vizitatoare mult mai experimentată și sigură pe ea. Barentte pătrunde și înscrie, după un blocaj a lui Valeika, schema arată bine. Același Barnette interceptează și rateză, pe final de meci când Mierluț își face și el apariția. Nu mai este un secret pentru nimeni, Oradea traversează o perioadă extrem de profitabilă cu un joc extrem de solid și bine organizat la toate capitolele. În mod normal, din următoarele trei jocuri, dintre care două acasă, CSM-ul are nevoie de un singur succes pentru a fi 100 % calificată. Dar și cu trei victorii, printr-o conjunctură favorabilă poți să te califici și să-ți depui practic candidatura la o poziție fruntașă în partea a doua a competiției.

Este de așteptat pe undeva ca după o perioadă încărcată de timp, cu multe meciuri importante și cu o recuperare mai mult pe aeroport și în autocar, echipa să aibă unele probleme la capitolul prospețime.

Cei mai buni marcatori ai orădenilor au fost Richrd 19 puncte (3/3 la libere, 50 % la trei puncte), Broussard 16 puncte, Markovic 11.

About Author