Categories Polo

CSM Oradea, o noua performanta de invidiat

CSM Oradea s-a calificat în semifinalele LEN EuroCup 2019/20. Vicecampioana României a trecut de CN Mataro în sferturile de finală ale acestei competiții. După 12-9 la Oradea, formația antrenată de Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu a pierdut cu 10-8 în Spania. Scorul pe reprize: 3-1, 3-2, 2-3, 2-2.

Partida a demarat favorabil spaniolilor, aceștia marcând primele două goluri. Mataro s-a desprins la 3-1, însă CSM-ul a găsit soluții de a reduce din deficit. Primele reușite ale orădenilor au venit din superioritate numerică, autorii golurilor fiind Vlad Georgescu și Vlad Dragomirescu. Apoi, bihorenii au egalat situația la trei, după o altă superioritate, prin Alex Popoviciu. Gazdele au marcat de trei ori consecutiv, iar la jumătatea partidei scorul era de 6-3.

CSM Oradea a început mai bine a 2-a parte. Elevii lui Dorin Costrăș au strâns la 6-5 și 7-6, însă formația iberică s-a desprins din nou la trei lungimi în debutul secvenței decisive, scor 96-, respectiv 10-7. De altfel, al 10-lea gol al ibericilor a purtat semnătura lui Grummy Guimaraes, fostul jucător al echipei bihorene. Replica a venit de la Ferenc Czenk, cel care a dus scorul la 10-8, cu două minute și jumătate înainte de final. Tabela de marcaj nu s-a mai modificat, astfel încât reușita tânărului poloist orădean a fost decisivă pentru calificarea în semifinalele competiției continentale.

Alex Popoviciu și Vlad Dragomirescu au marcat de câte două ori, Vlad Georgescu, Nichita Ilisie, Ramiro Georgescu și Ferenc Czenk marcând câte o dată pentru formația orădeană. De la gazde, Grummy Guimaraes a avut trei reușite.

CSM Oradea a câștigat dubal cu CN Mataro, scorul general fiind de 20-19. Astfel, formația bihoreană se califică pentru a 2-a oară în ultimii ani între cele mai bune patru echipe din LEN EuroCup.

About Author