Categories Baschet

Efort colectiv superb pentru o victorie cu dedicatie

Etapa a V-a a Ligii Naționale de baschet masculin a adus un nou succes în dreptul campioanei de la CSM U Oradea și anume 85-73 (20-17, 23-19, 22-19, 22-18) în fața celor de la CSU Sibiu, victima preferată a ultimelor dispute. Campioana a arătat din nou un baschet modern, de calitate și cu multă luciditate în momentele importante ale jocului când s-a făcut diferența. Sibiul nu reușește să revină în meci atunci când are șansă dar numai și numai datorită unor greșeli personale ale propriilor jucători.

Cristian Achim antrenorul organizatorilor a sărbătorit zece ani pe banca tehnică a echipei cu rezultate extraordinare în ultimele sezoane iar munca lui este răsplăptită de numerosul public permanent din Arena Antonio Alexe. Sibienii au început mai agresivi jocul, Oradea a revenit automat datorită lui Richard, iar Fometescu crește de la meci la meci. Roș-albaștrii impun ritmul, iar diferența de pe tabelă începe să se simtă. Sfertul al doilea începe în ușoara notă de dominare a gazdelor mult mai lucizi, iar cei veniți de pe bancă își fac bine treaba. Fleșeriu este mereu preocupat ca echipa lui să folosească talia mereu superioră, doi pivoți și să recupereze mingi importante sub panoul advers dar și cu un pic de șansă, bihorenii nu cedează. Rotația lui Achim este eficientă, Sibiul nu arată ca și o echipă care să creadă în șansa ei.

La pauza mare, gruparea organizatoare are avantaj. De fapt un lucru simplu, a câștigat meritat toate cele patru sferturi. După pauză, balanța s-a înclivcat difinitiv în favoarea campioanei ultimelor sezoare care atunci când a ajuns la o digferență de două cifre a jucat mult mai relaxată.

Presiunea s-a mutat pe sibieni, care practic au alergat 40 de minute să reintre în joc. Markovic aruncă cu mult curaj și înscrie, iar Richard este omul providențial care atunci când jocul o cere face diferența. Din păcate, Baciu încă nu este la un nivel foarte ridicat.

Ultimul sfert scoate în evidență valoare incontestabiă a lui Broussard, care de unul singur mută practic jocul spre panoul advers. Atac de atac înscrie sau pasează decisiv, iar oaspeții nu au reacție. Degeaba Cooper sau Philmore sau Falker recuperează, irosesc șanse de unu la unu cu panoul advers. Achim nu lasă nimic la voia întâmplării, domină practic duelul cu Fleșeriu, iar victoria este asigurată.

Înainte de debutul jocului, Florin Birta viceprimar al municipiului Oradea și fost președinte al CSM Oradea l-a premiat pe Cristian Achim pentru performanța de a sta pe banca CSM-ului 10 ani de zile, cel mai longeviv antrenor într-un sport de echipă.

Cei mai buni marcatori ai întâlnirii au fost Richard 18 puncte (50% la două puncte, 40 % la trei puncte), Watson 14 puncte, da l învingători, respectiv Falker și Philmore câte 18 puncte fiecare.

About Author