Categories Tenis

Dominic Thiem, primul jucator calificat in semifinale la Turneul Campionilor

Venit după o victorie în fața lui Roger Federer, Dominic Thiem a făcut încă un meci extraordinar, l-a învins în trei seturi pe Novak Djokovic: (5)6-7, 6-3, 7-6(5), și s-a calificat în semifinalele Turneului Campionilor. Partida disputată în O2 Arena (Londra) a durat două ore și 50 de minute. De cealaltă parte, Nole și Fedex se vor duela pentru a 49-a oară pentru a decide al doilea jucător care trece de Grupa Bjorn Borg.

Setul I

După un început sigur la serviciu de ambele părți, Djokovic a făcut break și s-a distanțat la 3-1, însă Thiem a recuperat rapid cu un game câștigat la 0, la primire, și actul avea să ajungă în tiebreak. Nole a părut că are răspunsul pentru toate loviturile austriacului și a modificat primul scorul seturilor, după ce a fructificat prima ocazie ivită, pe propriul serviciu. Sârbul a făcut doar două erori neforțate în prima parte a meciului.

Setul II

Forehand-ul lui Thiem a funcționat perfect de pe linia de fund în setul secund, acesta a făcut break-ul în al doilea game al manșei și nu a mai greșit la serviciu până la finalul setului de 40 de minute (a câștigat 79% dintre punctele disputate cu al doilea serviciu / Novak a început să producă mai multe erori – 10).

Setul III

Dominic a debutat mult mai bine în setul decisiv, a făcut break la 15 în chiar primul game, a salvat trei ocazii de revenire ale sârbului în game-ul următor, însă Nole a reușit să recupereze în cele din urmă și să treacă la conducere după trei game-uri câștigate consecutiv (4-3 pentru sârb). Când părea să aibă jocul în mână, Nole a pierdut inexplicabil, la 0, game-ul al 11-lea (pe propriul serviciu) și austriacul avea să servească pentru câștigarea partidei. Dominic a cedat însă în fața presiuni, Djoker-ul s-a impus la 15 și a împins disputa în tiebreak.

După un început favorabil (3-0 cu două minibreak-uri în față), Djokovic a început să piardă teren în fața agresivității lui Dominic, care a făcut patru minibreak-uri și nu a mai pierdut la serviciu: 7-5, după o oră și patru minute.

Dominic Thiem a devenit astfel al doilea jucător care îi învinge pe Roger Federer și Novak Djokovic la aceeași ediție a Turneului Campionilor (lucru reușit pentru prima oară de Alexander Zverev, anul trecut).

About Author