Categories Tenis

Incredibilul Roger Federer ajunge in semifinale la Turneul Campionilor

Roger Federer a reușit un meci excelent cu Novak Djokovic la Londra și s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor.
Roger Federer, ocupantul locului 3 ATP, s-a calificat în semifinale la Turneul Campionilor după ce l-a învins pe Novak Djokovic, locul 2 ATP, în ultimul meci din grupa Bjorn Borg, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 14 de minute de joc. Din grupa aceasta sunt calificață în penultimul act Roger Federer și Dominic Thiem.

Ultimul succes al elvețianului în fața lui Djokovic data tot de la Turneul Campionilor, ediția din 2015. Atunci, Federer a câștigat cu scorul de 7-5, 6-2. Marele campion din Țara Cantoanelor s-a impus la turneul Campionilor de șase ori până acum (2003, 2004, 2006, 2007, 2010, 2011), având cele mai multe victorii la această competiție, 59. În urma acestui rezultat, Rafael Nadal este sigur de poziția de lider mondial la finalul sezonului competițional 2019.

Desfășurarea „finalei” pentru calificarea în semifinale
Primul set? Execuție (chiar dacă scorul nu indică asta). Djokovic a salvat o minge de break în primul game al meciului, însă Federer a părut hotărât încă de la început să facă ceea ce nu a reușit în finala de la Wimbledon de anul acesta: să atace de fiecare dată când are ocazia. Totuși, elvețianul a obținut rapid primul break al partidei (break la 0), iar serviciul solid l-a confirmat imediat. În prima manșă, Federer a fost de-a dreptul magistral pe game-urile de serviciu. De foarte multe ori la retur, sârbul s-a regăsit simplu spectator pe linia de fund a terenului. Fără eroare, dispus să alerge pe toată suprafața terenului, Roger Federer a luptat incredibil în primul set, pe care și l-a adjudecat după 37 de minute de joc cu 6-4 (Federer – o singură eroare neforțată, 12 lovituri câștigătoare; Djokovic – șase erori neforțate, șapte lovituri câștigătoare).

Al doilea set? Răzbunare. Cu siguranță rezultatul finalei de la Wimbledon a fost dureros pentru Roger Federer. Elvețianul a avut atunci două mingi de meci, însă a ezitat cu serviciul și a ratat titlul de Grand Slam cu numărul 21. De data aceasta însă, lucrurile au fost mult mai simple pentru Federer, care a făcut pasul în teren cu fiecare ocazie, iar Djokovic a trebuit să se recunoască învins în final, în ciuda faptului că nu a evoluat rău. Djokovic a avut prima minge de break de abia în setul doi, la scorul de 2-1 în favoarea lui, însă sârbul nu a reușit să profite de șansă. Per total, Federer a fost peste Djokovic la toate capitolele. Elvețianul a jucat excelent de la început până la sfârșit și nu a slăbit niciun moment ritmul. De partea cealaltă, Nole a părut depășit de importanța partidei, de multe ori lipsit de concentrare, mai ales în momentele critice ale duelului.

About Author