Categories Tenis

Mentalul lui Stefanos Tsitsipas il face triumfator la Turneul Campionilor

Tenis total duminică seara la Londra în finala Turneului Campionilor unde s-au întâlnit un grec debutat, Stefanos Tsitsipas și un austriac într-o formă impecabilă, și anume Dominick Thiem.
Ce a rezultat, un meci de zile mari, un tenis total între doi dintre cei mai în formă sportivi ai planetei în acest moment.
Primul set a fost unul în care s-a mers cap la cap, abia în tie-break s-a făcut diferența. Thiem a fost mai lucid și s-a impus în cele din urmă.
Tsitsipas a avut un moment senzațional în setul doi, a condus cu scorul de 4-0 cu o super evoluție în care i-a ieșit tot. În cele din urmă a închis clar setul 6-2. A urmat un decisiv în care absolut fiecare minge s-a jucat la un nivel uluitor. Tsitsipas a avut 3-1, dar Thiem a recuperat break-ul.
Este inuman la ce nivel a ajuns tenisul timp de mai multe zile practicat de cei doi și cel mai importamt în care au jucat peste două ore în fiecare zi.
Dacă exista remiză, probabil că era mai echitanbil. Cum nu există, în cele din urmă un jucător a fost declarat comform scorului învingător și celălalt invins!!! Mentalul lui Thiem l-a dus pe acesta la 5-4, Tsitsipas a egalat rapid. Austriacul nu i-a dat nicio șansă grecului, 6-5, și în cele din urmă s-a ajuns din nou la tie-break!!!
Tsitsipas și-a “fixat” mentalul mult mai bine, dar în cele din urmă nu a reușit să-și frunctifice serviciul. Thiem a revenit în meci de la 1-4, la 4-4. După mai bine de două ore și jumătate, Tsitsipas a avut primele două mingi de meci!!! Ce situație, publicul era în extaz. Grecul a frctificat-o pe prima pe al doilea serviciu!!! pe al doilea serviciu iar pentru prima dată în istorie, un grec câștigă Turneul Campionilor. Uluitor. Un meci care trebuie dat ca exemplu de TENIS TOTAL!!!

About Author