Categories Fotbal

Mirel Radoi confirmat ca noul selectioner al tricolorilor mari

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a aprobat, marți, numirea lui Mirel Rădoi în funcția de selecționer al primei reprezentative a României.

Informația a fost confirmată pentru Agerpres de surse din interiorul FRF.

Astfel, Rădoi a fost validat cu unanimitate de voturi, iar fostul selecționer Under 21 va face pasul la naționala mare (acolo unde îl înlocuiește pe Cosmin Contra).

Contra a avut o înțelegere cu FRF care a expirat la finalul preliminariilor pentru Euro 2020. România a încheiat pe locul 4 și a ratat astfel calificarea directă la Euro 2020, competiție unde Bucureștiul va găzdui 4 meciuri (trei din faza grupelor și una din optimi).

Ultima șansă de calificare a României la Euro 2020 este barajul din Liga Națiunilor, unde va întâlni în semifinale echipa Islandei.

Mirel Rădoi, de știut

Mirel Rădoi are în palmares 67 de meciuri pentru echipa națională a României, pentru care a marcat două goluri. Ca fotbalist, a evoluat în cea mai mare parte a carierei sale la Steaua București, între anii 2000-2009, Al-Hilal Riyadh, între 2009 și 2011, Al-Ain, între anii 2011-2014.

Începând din martie 2018, Rădoi a ocupat funcția de manager sportiv al echipei naționale U21 a României, iar în luna august a aceluiași an a preluat banca tehnică, după ce Daniel Isăilă a decis să accepte o ofertă din Arabia Saudită. A reușit să califice reprezentativa Under 21 la EURO 2019, unde a ajuns până în semifinalele competiției, performanță ce a însemnat calificarea la Jocurile Olimpice după o pauză de 56 de ani.

În total, pe banca selecționatei U21, Mirel Rădoi a bifat 15 partide, reușind să câștige 9 dintre ele și să bifeze trei remize.

Cum arată semifinalele din Liga Națiunilor:
Islanda – România
Bulgaria – Ungaria

Dacă va trece de Islanda, România se va duela, tot în deplasare, cu învingătoarea din duelul Bulgaria vs Ungaria.

Islanda ocupă locul 40 în clasamentul FIFA și are o echipă cotată la 83,63 milioane €.
România ocupă locul 29 în ierarhia FIFA și are o echipă cotată la 81,90 milioane €.
Cum arată duelurile din play-off-ul Ligii Națiunilor:

Divizia A / Islanda – România şi Bulgaria – Ungaria
Divizia B / Bosnia-Herţegovina – Irlanda de Nord şi Slovacia – Irlanda
Divizia C / Scoţia – Israel şi Norvegia – Serbia
Divizia D / Georgia – Belarus şi Macedonia de Nord – Kosovo.

Euro 2020, date de ținut minte
30 noiembrie 2019 – Va avea loc tragerea la sorți a grupelor de la Euro 2020, eveniment care va fi găzduit de București.
26 martie 2020 – Vor avea loc semifinalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
31 martie 2020 – Vor avea loc finalele din play-off-ul din Liga Națiunilor.
12 iunie – 12 iulie 2020 – În această perioadă va avea loc Euro 2020, marea finală urmând să aibă loc pe Wembley, din Londra.

About Author