Categories Baschet

S-au mobilizat pentru o victorie comfortabila

Runda a noua a Ligii Naționale de baschet masculin, a adus sâmbătă 7 decembrie, față în față în sala Dinamo, formația gazdă Dinamo Știința și CSM U Oradea.
La finele unui meci dominat în cea mai mare parte a lui de către vizitatori, aceștia s-au impus în cele din urmă cu scorul de 78-62 (15-19, 21-15, 21-10, 21-18). Un bun antrenament în fața unei echipe care a lăsat o impresie plăcută, dar în fața altor adversari.
Disputa din capitală a început sub semnul echilibrului. Gazdele forțează aruncările de la distanță, iar apărarea bihorenilor este depășită lejer. Dinamo trece în avantaj datorită unor reușite de la distanță, de partea cealaltă, campioana este ținută în joc de Watson, eficient. Cristian Achim încearcă printr-un time-aut să organizeze jocul campioanei, care are de suferit. După primele zece minute, gazdele au un ușor avantaj. Sfertul secund sua sfertul rezervelor face ca diferența să crească în favoarea roș-albaștrilor, dar nu e nimic îngrijorător. Richard dă semnalul revenirii, Diaconescu înscrie și el, Markovic combină perfect reducând din diferență. La scorul de 30-30, se acordă total enonat fault tehnic la bancă.
Un jucător al dinamoviștilor este faultat clar, arbitrii lasă jocul să continue, și apar protestele. Richard transformă de la linia de libere, iar roș-albaștrii trec în avantaj.
Barro restebilește egalitatea, Valeika înscrie și el de la linia de libere iar la pauza mare, bihoreanii au două lungimi avans. Începe partea a doua, Markovic recuperează sub propriul panou, dar face fault ofensiv. Orădenii au în continuare probleme cu recuperările defensive, un nou turnover al campionilor. Coș de două puncte înscris cu multă șanse de Gugino, Valeika face pași sub panoul advers. Pe contră Dinamo egalează, un nou coș primit ușor, Watson înscrie lejer. Baschetbaliștii din muncipiul de pe Crișul Repede ajung la +6 pe tabelă, timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu. Markovic de la distanță scutură plasa, Oradea arată mult mai bine, impune ritmul și face diferența. Noul intratul Broussard, prin depășirea inelului face ca diferența să fie din două cifre, un nou turnover al gazdelor. Baciu cu panoul își trece și el numele pe lista marcatorilor, Broiussard este penalizat cu fault antisportiv, Oradea recuperează din nou și trece în avantaj. La finele acestui sfert, dominat categoric, roș-albaștrii sunt mult mai liniștiți.
Campiona începe cât se poate de prost iultimul sfert, Broussard iese din nou la rampă. Baciu singur cu inelul nu are cum rata, un nou timp de odihnă solicitat de organizatori, diferența este de 15 puncte pe tabelă. Baciu nu se regăsește de când a venit la Oradea, evoluțiile lui nu sunt concludente. Markovic transformă doar o liberă, Ecartul se reduce la 10 lungimi, timp de odihnă solicitat de Cristian Achim. Richard aruncă din nou senzațional și mărește diferența, la celălalt panou, air-ball. Richard și Broussard de la distanță înscriu, Dinamo nu mai contează deloc în meci. Timp de odihnă, dar nu mai contează. Una peste alta o victorie mai mult decât normală obținută de campioana României care a avut nevoie de o apărare mult mai exactă pentru a face diferența.
Cei mai buni marcatori ai partidei din tabăra învingătorilor au fost Watson 18puncte și Richard 15 puncte.
Miercuri 11 decembrie CSM U Oradea va juca în EuroCup la Cluj Napoca cu cei de la U BT.

About Author