Categories Baschet

Dupa Watson, si Kris Richard devine cetatean roman

Kristopher Jameill Richard este cel de-al 2-lea jucător american de baschet naturalizat. Acesta a depus jurământul în cursul zilei de joi (12.12). Statutul de cetățean al României a fost dobândit printr-o hotărâre de guvern.

În cadrul acesteia se anunță că “în temeiul art. 108 din Constituția României, republicată și dispozițiilor art. 13 alin. 1, coroborat cu art. 8 din Legea nr. 21/1991 – Legea cetățeniei române, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Guvernul României adoptă următoarea hotărâre:

“Se acordă cetățenia română domnului Richard, Kristopher Jameill, cetățean american, născut la data de 01.03.1989, în localitatea Jefferson, Statele Unite ale Americii, având domiciliul actual în Statele Unite ale Americii, statul Texas, localitatea Beaumont, cu stabilirea domiciliului în străinătate.”

Sportivul în vârstă de 30 ani a cucerit titlul de campion al României de două ori consecutiv, în 2018 și 2019, purtând uniforma CSM CSU Oradea. El face parte din locul formației roș-albastre și în sezonul competițional 2019/20.

Prin dobândirea acestui statut, Kris deține drepturi egale cu orice alt cetățean al României. El poate să-și desfășoare activitatea în calitate de jucător autohton și este eligibil pentru a fi convocat la echipa națională a României.

About Author