Categories Baschet

Mobilizare generala pentru o victorie de senzatie a campioanei

Zi de mare sărbătoare sâmbătă 14 decembrie în Arena Antobio Alexe acolo unde campioana României la baschet masculin și anume CSM U Oradea a trecut cu scorul de 82-74 (26-20, 16-17, 19-18, 21-20) de rivla de la U BT Cluj-Napoca. A fost dealtfel unul dintre cele mai atctive dueluri din ultimele sezoane în baschetul românesc care națște o rivalitate interesantă. Oradea a început mai bine jocul, trecând din primele minute în avantaj, care nu l-a mai cedat până în finalul întâlnirii.
Cu Richard pentru prima dată în postura de jucător român, cu Nicolescu revenit după o accidentare și cu Zekovic în continuare absent din motive medicale, bihorenii sunt mult mai exacți în atac unde marchează constant.
Clujenii se bazează pe Planinic, un pivot de mare calitate care își domină adversarii direcți. După primele zece minute, campioana pune șase lungimi pe tabelă. Sfettul al doilea așa cum ne-a obținuit, gruparea din municipiul de pe Crișul Repede folosește mai mult jucătorii de rezervă. Oaspeții cu o bancă mult mai lungă profită și revin în meci, Cristian Achim solicitând timp de odihnă și căutând soluții. Pentru prima dată alb-negrii egalează situația în clasament, tribunele se încing, se acordă tehnic la bancă de două ori contra clujului. Richard este metronom, atunci când jocul o cere, el făcând diferența. Broussard este ultimul marcator al primei părți, iar Oradea are cinci puncte avans la pauza mare. Sfertul al treilea etse deschis cu o aruncare transformată de la mare distanță de Markovic, Richard mărind diferența. Clujenii acuză șocul și forțează mai mereu pătrunderile individuale alui lui Johnson sau Patrick R. Barnette pur și simplu este de neoprit în relația unu la unu, trage echipa după el. Cel mai bun joc al lui din ultimele sezoane.
Bihorenii pierd ușor avansul de pe tabelă, Achim este obligat să solicite timp de odihnă.Markovic sau Johnson au probleme la libere, iar tensiunea se simte. Broussard este decisiv în două rânduri, Oradea prinde din nou aripi și se distanțează.
Mai sunt de jucat zece minute, sunt șase puncte avans. Clujenii fac repede trei faulturi, Oradea suferă în defensivă, fiecare fault trimite Clujul la linia de libere. Diferența crește la două cifre, organizatorii duc fiecare atac la limita timpului.
Soluțiile de pe banca vizitatorilor vin greu în timp ce la noi rotația, destul de scurtă este utilă.
Din păcate se ratează mult prea ușor libere, dar avantajul că în ambele tabere. Timpul trece în favoarea campioanei care își permite să-și lasa un timp de odihnă pentru ultimul minut. U BT își propune să revină în meci, dar greșește pase copilărești, Oradea profită și câștigă un meci la mare luptă. Mobilizare generală pentru o victorie de echipă, o victorie de moral și o victorie dătătoare de speranță care arată că Oradea rămâne un adversar extrem de redutabil în propriul fief.
Cei mai buni marcatori ai partidei au fost Richard 18 puncte, Watson și Broussard câte 15 fiecare, de la învingători respectiv Planinic 17, Johnson 13.

Miercuri 18 decebrie, campioana României va juca din nou în Arena Antonio Alexe în Fiba EuroCup.

About Author