Categories Baschet

Cristian Achim: Sunt nemultumit de modul cum am inceput meciul

Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, a participat la conferința de presă ce a urmat victoriei cu SCM U Craiova în prima manșă a sferturilor de finală din Cupa României la baschet masculin – ediția 2019/20. Rezultatul final al partidei a fost de 83-72.

Iată ce a declarat tehnicianul CSM-ului la finalul partidei:

“A fost un meci extrem de disputat. Craiova a jucat foarte bine în această seară. În schimb, noi nu am avut energie, nu am putut să punem presiune, nu am avut viteză și astfel s-a ajuns la deficitul de 19 puncte. E adevărat, acest deficit s-a datorat și celor 10 coșuri de trei puncte cu procentaj spre 60% în prima repriză pentru echipa din Craiova. Este meritul lor pentru această performanță și îi felicit pe această cale.

Noi am avut nevoie de un efort foarte mare în partea a 2-a. Pot să spun că la un moment dat speram doar să egalăm sau să plecăm în manșa a 2-a cu un scor care să ne permită să credem că avem șansa calificării. Nicidecum nu m-am gândit că vom termina cu un avantaj de 11 puncte. Sigur că rotația noastră mai lungă ne-a ajutat. Ei au avut patru jucători în jur de 30 minute sau peste. Noi am reușit să gestionăm un pic mai bine acest lucru.

Sunt nemulțumit de felul în care am început meciul. Explicații sunt multe, însă mă bucur că ne-am revenit cumva. Este vina mea, deoarece am sesizat că jucătorii sunt relaxați după pauza de Crăciun – absolut necesară ca urmare a programului nostru foarte aglomerat de până acum și în perspectiva a ceea ce va urma – însă nu am reușit să-i remotivez, să-i fac să fie concentrați la ce aveam de făcut. Este vina mea 100%, îmi asum acest lucru. Este însă bine totuși că am reușit să câștigăm.

Din păcate Bobe (n.r. Nicolescu) s-a accidentat din nou. Este incredibil câte ghinioane s-au strâns pentru acest băiat. Sper că se vor termina aceste probleme deoarece merită mult mai mult decât ceea ce i s-a întâmplat în acest sezon.

În încheiere, antrenorul Cristian Achim a dorit să transmită următorul mesaj:

Acesta a fost ultimul meci din 2019. Nu pot să spun decât că a fost un an deosebit. Ne-a adus rezultate impresionante, chiar dacă am avut parte de provocări deosebite pe teren. Eu îmi doresc să tot avem astfel de ani. De asemenea, îmi doresc să fim sănătoși și să putem să muncim.

Urez La Mulți Ani și multă sănătate tuturor suporterilor noștri, tuturor oamenilor care sprijină această echipă și le doresc un An Nou fericit și multă sănătate.”

Meciul retur se va disputa pe 15 ianuarie 2020, ora 17:00, la Craiova. Până atunci, CSM CSU Oradea va disputa alte trei meciuri, două în Liga Națională, iar unul în Cupa României. Primul meci în 2020 se dispută sâmbătă (04.01), ora 19:00, la Sibiu, cu BC CSU în etapa a 12-a din sezonul regulat, în Grupa valorică A.

About Author