Categories Alte sporturi

Viitorul sportului romanesc incurajat doar la festivitati

O mare parte dintre componentii Echipei Olimpice care vor reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de Tineret – JOT Lausanne 2020 au trait astazi primele emotii, la prezentarea oficiala gazduita de Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic Sydney 2000 din Izvorani. Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului, George Boroi, secretarul general al COSR, membrii ai Comitetului Executiv al COSR, personalitati ale vietii sportive romanesti, prezenti la festivitate, i-au incurajat, le-au urat succes si i-au indemnat pe toti reprezentantii Romaniei la cea mai importanta competitie olimpica a tinerilor din intreaga lume, sa aiba incredere in propriile forte si sa lupte pentru a se autodepasi.

„La Lausanne si Saint-Moritz veti avea ocazia sa va depasiti cele mai bune performante pentru a avea o continuare si la Jocurile Olimpice de seniori, care vor avea loc in 2022 la Beijing, iar in 2026 la Milano si Cortina d’Ampezzo”, a spus presedintele COSR. “Aceste borne, aceste repere din cariera voastra sunt stabilite. Stiti unde puteti ajunge, iar aceste Jocuri Olimpice de Tineret va vor oferi posibilitatea sa va testati abilitatile, sa vedeti ce fac adversarii si cum sa va puteti imbunatati performantele pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de seniori. Suntem alaturi de dumneavoastra la aceasta sarbatoare a tinerilor din intreaga lume”, le-a transmis Mihai Covaliu sportivilor.

„Imi face o deosebita placere sa imi incep aceasta zi alaturi de voi”, a spus ministrul Tineretului si Sportului. “Viitorul sportului romanesc tine in mare masura de modul in care ne crestem si ne formam viitoarele generatii. Astazi este cel mai potrivit moment sa ne reamintim cat de importanta este tanara generatie. Dragi tineri, va felicit pentru performanta de a va califica la Jocurile Olimpice de iarna pentru Tineret. Ar trebui sa mergeti acolo increzatori in propriile sanse si mandri ca reprezentati Romania la acest eveniment. Pentru ca, asa cum bine stiti deja, cei mai aprigi adversari suntem noi insine. Stiu ca exista presiune pe umerii vostri, in mod clar ca toti avem asteptam rezultate, dar trebuie sa fiti mandri ca la categoria voastra de varsta faceti parte dintre cei mai performanti sportivi ai lumii”, a spus Ionut Stroe.

Constantin Surdu, portdrapelul Romaniei la ceremonia de deschidere de la Lausanne, a afirmat ca isi propune sa incheie concursul de schi alpinism in primele 10 locuri. „Este o onoare sa fiu portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret de la Lausanne. Am muncit enorm ca sa ajung aici. Am fost surprins cand am aflat ca am fost desemnat portdrapel, a venit pe neasteptate. Sansele mele depind de ziua de concurs, de modul in care ma voi simti atunci. Insa cu siguranta voi da tot ce pot. As vrea sa termin competitia in primele zece locuri, dar vom vedea ce va fi”, a Constantin Surdu.

Componentii Echipei Olimpice a Romaniei prezenti la ceremonia oficiala de prezentare au zburat catre Elvetia la cateva ore dupa incheierea festivitatii. Restul delegatiei va pleca spre JOT saptamana viitoare, pe data de 16 ianuarie.

Florin Misca, seful de misiune al Romaniei, ii va intampina pe tricolorii care vor fi in competitie in zona Lausanne, in timp ce Dragos Tataru, adjunctul sefului de misiune, le va ura bun venit din Saint Moritz sportivilor romani care vor concura in celebra statiune elvetiana la monobob, sanie si patinaj viteza.

About Author