Categories Baschet

Patru jucatori ai campioanei la lotul national

Federația Română de Baschet a transmis convocatorul pentru primele meciuri ale echipei naționale de baschet masculin a României în campania de calificare la FIBA EuroBasket 2021. Potrivit acestuia patru jucători de la CSM CSU Oradea au fost convocați pentru acțiunea din luna februarie a acestui an.

Cei patru sunt Tudor Fometescu, Bobe Nicolescu, Giordan Watson (foto) și Kris Richard. Reunirea are loc pe data de 11 februarie, la Cluj-Napoca. Tricolorii vor efectua un stagiu de pregătire în amintita localitate, premergător dublei cu Spania și Israel, din cadrul Grupei A în calificările pentru Campionatul European de baschet masculin – ediția 2021.

Reamintim că Bobe Nicolescu a avut parte de mai multe accidentări de-a lungul acestui sezon, astfel încât prezența sa pe parchet a fost limitată. Actualmente, căpitanul echipei naționale a României lucrează din punct de vedere fizic și se pregătește să revină în programul echipei după ce a suferit o accidentare la față. De altfel, el are nevoie de o mască de protecție, pe care o poartă la fiecare antrenament și de care se va folosi inclusiv la meciuri după ce va reveni pe parchet.

Programul echipei naționale de baschet masculin a României în februarie 2020 este următorul:

Joi (20.02), ora 18:00, România vs Spania – la BT Arena din Cluj
Luni (24.02), Israel vs România – la Tel-Aviv
Reamintim că întrecerile destinate echipelor de club în baschetul masculin românesc se vor opri în 10 februarie și se vor relua pe 1 martie anul curent. Astfel, se creează o gereastră prin care se permite echipei naționale să se pregătească și să dispute meciurile enumerate mai sus.

About Author